reportáže

Nejdůležitější je pro nás přímý kontakt se zákazníkem

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Společnost KATALPA – VÝROBA NÁBYTKU s.r.o. je český výrobce kuchyní z Prahy. „Když jsme v roce 2002 Katalpu zakládali, nešlo nám o budování velké firmy, chtěli jsme získat volnost v profesním životě,“ říká jednatel a zároveň jeden z majitelů společnosti Vít Zapadlík. Od té doby se z Katalpy stal možná největší „regionální“ specializovaný výrobce kuchyňského nábytku. Zaměřují se na Prahu a Středočeský kraj, zaměstnávají asi 60 lidí, z toho 12 ve výrobě, a denně projektují, vyrábí a montují průměrně pět až šest kuchyní. Přestože se specializují především na individuální zakázkový nábytek střední a vyšší třídy, vhodným výběrem materiálu a určitým stupněm standardizace dokáží konkurovat i prodejcům levnějších kuchyní.

Společnost Katalpa je výsledkem souhry několika náhod a okolností. Vít Zapadlík, původním povoláním strojař, se dlouhé roky pohyboval v oblasti prodeje elektrospotřebičů, odkud se později dostal ke kuchyním a k nábytkovému kování. V roce 2002 měl pro jednu nejmenovanou firmu zaměřenou na obchod s nábytkovým kováním rozjíždět divizi výroby nábytkových dílců pro truhláře. V té době se potkal se svojí pozdější manželkou Lenkou, která u jiné nejmenované firmy prodávala kuchyně. „Potřebovali jsme si nějak uspořádat život a jelikož jsme byli oba zaměstnaní, hledali jsme větší volnost v profesním životě,“ vzpomíná na dobu před 16 lety Vít Zapadlík a s lehkou nadsázkou dodává: „Shodli jsme se na tom, že tak ‚špatně‘, jak to děláme pod cizím vedením, to dokážeme dělat i sami.“ A tak si doslova „na koleně“ založili vlastní kuchyňské studio. Asi po měsíci přizvali ke spolupráci dalšího kolegu Radka Nápravníka, současného třetího společníka, a začali postupně budovat vlastní firmu.

Nejdřív jen montáž a prodej,…

Začínali tak, že kuchyně nejdříve „jen“ montovali z dílců, které si nechávali vyrábět od smluvních partnerů. Pronajali si prostor ve 2. patře obchodního domu, jehož jednu část zařídili jako montážní dílnu a ve druhé zbudovali kuchyňské studio.

Postupem času ale zjišťovali, že dodavatelský servis neodpovídá úplně jejich představám, a pomalu si začali hledat vlastní cesty. „Šlo v podstatě o to, že taková spolupráce představuje řadu problémů. Jednak jsme na našich dodavatelích byli plně závislí s termíny, s kvalitou apod. a jednak jsme neměli žádnou možnost ovlivnit cenu komponentů,“ říká Vít Zapadlík.

…později i kompletní výroba

V roce 2006 si pořídili první moderní stroje a spolu s nimi i nový prostor pro vlastní výrobu. Ten postupně vybavili nářezovým centrem, olepovací linkou, dvěma korpusovými lisy a nestingovou linkou. Vzhledem k omezenému prostoru museli zavést výrobu podle japonského modelu „just-in-time“. „Denně produkujeme pět až šest kuchyní a kvůli nedostatku místa je nemůžeme vyrábět s velkým předstihem tak, že bychom si je třeba týden před montáží v dílně složili a ověřili, zda nic nechybí. Na to jednoduše nemáme prostor. Takže musíme mít perfektně zvládnutou celou přípravu výroby a každou kuchyň můžeme složit až těsně před expedicí, to je asi dva dny před montáží. Takže na rozdíl od některých jiných firem naší velikosti, které svoji výrobu plánují na dny, my tu naši musíme plánovat často na hodiny,“ vysvětluje jednatel společnosti a jedním dechem dodává, že bez schopných lidí a spolehlivého výrobního softwaru by to nešlo.

Firma disponuje také vlastní moderně vybavenou lakovnou ve Slaném, která funguje jako samostatná hospodářská jednotka. Kromě pokrytí požadavků vlastní výroby poskytuje služby a zkušenosti v oblasti povrchových úprav také ostatním výrobcům nábytku – zejména výrobcům kuchyní.

Jedna firma – dvě značky

Přestože se v Katalpě mohou pochlubit i několika realizacemi v zahraničí, např. ve Švýcarsku nebo v Africe, jejich hlavním působištěm je Česká republika, konkrétně Praha a Středočeský kraj. Kuchyně značky Katalpa prodávají výhradně jen prostřednictvím dvou vlastních studií v Praze. Před šesti lety ale rozšířili svoji nabídku o kuchyně střední cenové kategorie, které nabízí pod obchodní značkou Smart. „Je to ekonomická značka společnosti Katalpa, která je prezentovaná samostatně na jiných kuchyňských studiích. Z toho dvě jsou naše a několik dalších patří smluvním partnerům. Obě značky kuchyní nejen vyrábíme, ale také sami montujeme. Díky tomu jsme schopni stoprocentně ručit za kvalitu dodané kuchyně,“ vysvětluje Vít Zapadlík a pokračuje: „Cenový rozdíl mezi oběma typy spočívá pouze v tom, že zatímco Katalpa je ryze zakázková individuální záležitost – tedy cokoliv na přání zákazníka, co jsme schopni zvládnout technicky, Smart je limitován určitým standardizovaným omezením. To se týká např. korpusů, které nabízíme pouze bílé nebo šedé a s neměnnou hloubkou, dále jednoduššího kování, určitého omezení ve výběru materiálů apod. V atypech pak jdeme jen do určitých rozměrů. Avšak materiály používáme u obou značek stejné. U lakovaných čelních ploch je ale rozdíl v tom, že u Smartu jsou lakované pouze z jedné strany. Z pohledu zákazníka tak mezi oběma značkami není na první pohled zásadní rozdíl. Důležité je pro něho to, že u obou značek garantujeme stejnou kvalitu.“

Průměrná cena kuchyně Katalpa se spotřebiči se pohybuje kolem 250–300 tis. Kč, zatímco průměrná cena kuchyně Smart je cca 100–150 tis. Kč.

Mezi materiály dominuje lak

Lakované provedení čelních ploch tvoří drtivou většinu všech vyrobených kuchyní Katalpa i Smart. Jak říká jednatel společnosti, je to hlavně proto, že je to pro ně nejjednodušší a nejflexibilnější řešení. Např. foliovaná dvířka ze svého sortimentu již zcela vypustili. „Lakované povrchy dnes nabízí mnohem lepší kvalitu než foliované povrchy, což se nám samozřejmě projevilo v poklesu reklamací,“ upřesňuje pan Zapadlík. Jak ale dál uvádí, nepříliš dobré zkušenosti mají i s některými dalšími materiály: „Pokud si to zákazník přeje, jsme schopni dělat samozřejmě i laminátované povrchy, ale tuto variantu raději moc nenabízíme. Problém je s jejich kvalitou. Jde o to, že laminát je proti povrchovému poškození chráněn neprůhlednou folií, která na ploše zůstává během celého procesu zpracování. Když ji pak sundáme a zjistíme, že je na povrchu nějaká vada, musíme dílec vyrobit znovu. Materiál je sám o sobě dost drahý, takže každý zmetek se nám dost prodraží. Podobné je to třeba i s akrylovými povrchy. I tyto materiály jsou pro nás ve srovnání s lakovanými dílci dost drahé a navíc jsou velmi zranitelné.“

K nejoblíbenějším provedení mezi zákazníky podle V. Zapadlíka patří bílý lak (v různých odstínech) ve vysokém lesku. „My se v našich studiích snažíme vystavovat spíše jiné barvy než bílou, protože tu si většina zákazníků nakonec stejně vybere. Chceme dát prostor zákazníkově větší fantazii. Na trhu se objevuje spou­sta zajímavých materiálů, tak proč je zákazníkovi neukázat,“ říká Vít Zapadlík. Velký potenciál přitom vidí v digitálním potisku. Nikoli však v podobě různých krajinných motivů či rodinných fotografií, které stály u zrodu této technologie a u kterých podle něj dochází časem k „okou­kání“, ale spíše v aplikaci různých „univerzálních“ nadčasových motivů a vzorů.

U dalších materiálů pan Zapadlík upozorňuje na vracející se oblibu lamina: „Dnes jsou ty materiály tak kvalitní a s tak věrnými dezény dřeva díky fototisku a 3D synchronní ražbě, že od přírodního dřeva jsou takřka k nerozeznání. Tento efekt posilují i výrobci hran, kteří dodávají k dřevodekorům identické hrany s podélnou i příčnou texturou, s texturou lepených vrstvených materiálů, jako je multi­plex, biodeska apod.“ V této kategorii materiálů se podle něj největší oblibě těší zejména přírodní dub s co nejpřirozenějším vzhledem. Z dalších pak betonové nebo skleněné prvky, které vytváří kontrast k „přírodním“ materiálům.

Základem byznysu je přímý kontakt se zákazníkem

I když se firma kontinuálně vyvíjí a mění, průběžně modernizuje, zefektivňuje a rozšiřuje svoji výrobu, tak v jedné věci zůstává od svého počátku konzistentní, a to ve vztahu k zákazníkovi. „Pro nás je od začátku našeho byznysu nejdůležitější přímý kontakt se zákazníkem prostřednictvím vlastních prodejen. I proto jsme asi jako jedna z mála firem zachovali původní stav, kdy oba spolumajitelé firmy, tedy jak moje žena tak i pan Nápravník stále prodávají kuchyně. Tím si coby vedení firmy udržujeme přímé spojení se zákazníkem, což je velmi důležité pro další směrování firmy, pro uvádění novinek apod. Spousta lidí na našem místě by se možná už snažila své podnikatelské aktivity trochu omezit a více si užívat života a času, ale my si tak nějak pořád říkáme, že nás to zatím baví a že to ještě nějakou dobu vydržíme,“ dodává závěrem našeho rozhovoru jednatel společnosti Vít Zapadlík. Nu a nám nezbývá než dodat, ať jim to vydrží co nejdéle.

Autor: Radomír Čapka
Kontakt: radomir.capka@gmail.com
Foto: autor a archiv výrobce

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina