aktuality

Přihlaste se do soutěže Interiér roku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Přihlašování interiérů do třetího ročníku soutěže je v plném proudu. Až do 28. února mohou čeští i slovenští architekti a interiéroví designéři přihlásit své práce realizované v roce 2017. Cílem soutěže je zejména podpora a popularizace práce architektů a interiérových designérů. Soutěži byla udělena záštita Ministerstev kultury a obchodu ČR a nově také Primátorky hl. města Prahy.

Ceny pro vítěze všech sedmi kategorií navrhnou Vladimír Mynář a Jakub Pollág ze studia DEFORM, tedy absolutní vítězové posledního ročníku cen Czech Grand Design. Bude se jednat o skleněnou plastiku vyrobenou českou sklárnou BOMMA.

Interiér roku je jediná soutěž, kde se mohou potkat architekti a interiéroví designéři a prezentovat tak veřejné i soukromé interiéry z obou stran hranice. Výsledky budou vyhlášeny na mezinárodní konferenci Living Forum dne 10.4.2018 v Centru současného umění DOX v Praze. Tématem konference, kde vystoupí mnoho zajímavých hostů ze zahraničí, je „Soukromí, bezpečí a intimita“. Living Forum 2018 si klade otázku co vše je nutným předpokladem pro vznik prostoru, v němž se subjektivně cítíme opravdu komfortně.

V mezinárodní porotě zasedají kromě architektů také respektované osobnosti z oblasti vizuální kultury, aby při rozhodování byly zvažovány i barevné koncepty, charakter a atmosféra prostoru atd. Vedle prorektora pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové prof. akad. arch. Jiřího Pelcla dr. h. c. nebo Doc. Ing. Veroniky Kotradyové z bratislavské Fakulty architektury STU, jsou členy například režisérka Hana Třeštíková nebo malíř David Saudek.

Veškeré informace najdete na stránkách www.interierroku.cz.

Foto: Soutěžní interier Novostavba – Vzorový byt v developerském projektu Horoměřice. Autorka říká: Od začátku jsem chtěla, aby byt působil lehce, vzdušně, uvolněně a hlavně útulně, tak trochu ve smyslu současného fenoménu Hygge, který pochází z dánštiny a vyjadřuje teplo domova, útulnou atmosféru, uvolnění, zkrátka takovou tu pravou domácí pohodu ve společnosti dobrého jídla, pití a osob, které máme rádi.(Tereza Janků, architecture&interior design)

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina