aktuality

Jak na dotace z OPPIK?

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Logo OPPIKVýzvu v programu Úspory energie vyhlásí ministerstvo průmyslu a obchodu v srpnu. Od září úředníci umožní příjem žádostí o dotaci a po dvou týdnech může být příjem předčasně ukončen. Nová pravidla zásadně mění zažité pořádky.

Aby podnikatel plánující energetické úspory stihl všechno připravit, měl by již v březnu zahájit práci na energetickém posudku a projektové dokumentaci pro stavební povolení. Jednotlivé kroky na sebe musí hladce navazovat, jinak se žádost nepodaří připravit včas.

Správné načasování se samozřejmě týká i dalších velkých programů OPPIK jako Potenciál, Inovace, Aplikace, Nemovitosti nebo ICT a sdílené služby.

Projektový manažer společnosti eNovation Michal Pácal v nejnovějším rozhovoru pro OPPIK.cz podotýká: „Úředníci tlačí podnikatele k tomu, aby připravovali projekty tak trochu naslepo. Je proto nutné zahájit přípravu ještě v době, kdy nejsou známé finální podmínky programů.“

Nemá tedy smysl otálet. Veškeré informace jsou shrnuty v ebooku Průvodce světem dotací 2016. Stáhněte si ho a dotační pravidla vás v letošním roce nepřekvapí.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina