archív aktualít rok 2015

Český nábytek v nové bondovce

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

JB007 1mV nové bondovce Spectre, která v českých kinech běží od 5. listopadu, se objevila i česká stopa. Zaměstnanci britské tajné služby MI6 sedí za psacími stoly, které vyrobila společnost Techo podle návrhu architektů Petra Koláře a Aleše Lapky z ateliéru ADR.

„Věřím, že filmová produkce si stoly Horizont vybrala díky jejich eleganci a nadčasovosti, což odráží nejen filozofii ateliéru ADR, ale vlastně i všech bondovek,“ říká Petr Kolář.

„Nesmíme poskytovat informace o našich obchodních partnerech, můžeme ale potvrdit, že v traileru se objevil náš nábytek ve chvíli, kdy James Bond prochází kancelářemi MI6,“ uvedl ředitel a zakladatel Techa Jiří Kejval k upoutávce zveřejněné na „youtubu“.

JB007 2Kancelářský nábytek od Techa používají i čeští filmoví detektivové – psací stoly se objevily například v Kriminálce Anděl a nejnověji v sérii Jiřího Stracha Labyrint.

Letošní bondovka není první, ve které se objevil kousek Česka. Snímek z roku 2006 Casino Royale se z velké části natáčel v Karlových Varech a dekorace včetně stylového nábytku vyrobila divize Dekorace akciové společnosti Barrandov Studio.

Zdroj: ihned.cz

JB007 3

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina