archív aktualít rok 2013

Renomovaní tvorcovia ukážu ako vytvoriť „Svet podľa ForDom“

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

EcoCubeBudúcnosťou pasívnych a nízkoenergetických domov na Slovensku sa bude zaoberať prezentačný seminár „Svet podľa ForDom“. Tému pre laickú a odbornú verejnosť rozvinie na výstave CONECO 2013 v Bratislave najväčší slovenský výrobca týchto domov – ForDom s.r.o. Zvolen. Na seminári 12. apríla 2013 budú prednášať renomovaní tvorcovia nízkoenergetických a pasívnych domov Bjorn Kierulf, Pavol Pokorný, František Lehocký a Daniel Kubiš.

Seminár je určený pre všetkých záujemcov o výstavbu domov. Je to z hľadiska tvorcov koncepcie, výrobcov konštrukcie a realizátorov stavby ojedinelý prístup k poňatiu budúcnosti nízkoenergetických a pasívnych rodinných domov. Účastníkov do problematiky uvedú odborníci z oblasti stavebného priemyslu. Zároveň sa záujemcovia o tieto domy budú môcť zoznámiť s doplnenou kolekciou typových pasívnych domov Ecocube a Ecorad. Sympaticky pôsobí energeticky pasívny dom EcoUniversal. Jeho dispozícia pozostáva z obývacej miestnosti spojenej s kuchyňou, doplnenej o tri samostatné spálne, dve kúpeľne a technickú miestnosť vybavenú technológiou SmartHub s malým tepelným čerpadlom typu zem – voda s tepelným výkonom 4,2 kW. Ide o úplnú novinku na slovenskom trhu. Súčasťou akciovej ponuky EcoUniversal bude v cene dodávky, aj na výstave prezentovaná, moderná kuchynská linka vyrobená v Trendwood – twd Banská Bystrica.

Tohtoročnou novinkou na výstavách CONECO a následne aj na DOMEXPO v Nitre je modulárna kolekcia nízkoenergetických rodinných domov Puzzle vytvorená v spolupráci s architektonickým štúdiom Kubiš Kupec. Osloví najmä mladých ľudí, ktorým umožňuje navrhnúť si vlastný rodinný dom pri akceptovaní modulárnosti tvorby. Záujemca si môže jednoducho a interaktívne navrhnúť – poskladať svoj nový rodinný dom, vrátane dispozičného riešenia a celkového dizajnu.

Výstava CONECO – RACIOENEERGIA 2013 bude na výstavisku Incheba EXPO v Bratislave od 9. do 13. apríla 2013. Predstaví sa na nej 400 vystavovateľov, ich expozície budú umiestnené v halách B1, B  stred, B0, B2, D, A1 a na voľnej ploche.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina