archív aktualít rok 2011

Společnost TECHO získala ekologickou certifikaci EPD

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

TECHO

TECHO, a.s., vydala Environmentální prohlášení o produktu (EPD – Environmental Product Declaration). Prohlášení EPD patří do kategorie dobrovolných certifikačních systémů a vypovídá o environmentálním vlivu jednotlivých produktů během celého jejich životního cyklu. Společnost TECHO, zabývající se realizacemi komerčních a veřejných interiérů, je dle jejího vyjádření první českou společností v tomto oboru, která vypracovala Environmentální prohlášení o produktu (EPD – Environmental Product Declaration). V rámci příprav na získání EPD byla monitorována a rozpracována široká škála vlivů, které má výroba daného produktu na životní prostředí.

Mezi odborníky je EPD považováno za nejkomplexnější nástroj pro ekologickou analýzu produktu. Sledovanými ukazateli jsou například těžba surovin, spotřeba energie, vody a paliv, produkce odpadů, emisí, množství obalového materiálu nebo vlivy spojené s prodejem, servisem a recyklací výrobku. Prohlášení o produktu EPD se vztahuje celkem na 13 produktových řad, tedy  na 92 % sortimentu TECHO.

Příprava na získání prohlášení EPD trvala bezmála rok a obnášela zevrubnou analýzu vybraného sortimentu TECHO. „Poznatky získané analýzou EPD nám mimo jiné poslouží k dalšímu zlepšování řízení výroby, ke zvyšování efektivity a konkurenceschopnosti na trhu s interiérovým vybavením,“ podotýká k významu EPD Roman Škába, manažer TECHO pro jakost.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina