aktuality

Kika otevřela svou největší českou prodejnu v Čestlicích

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

KIKAZa účasti prvních stovek nakupujících, ale také majitele celé značky Kika Němce Bruna Steinhoffa, se v Čestlicích u Prahy otevřela zrekonstruovaná prodejna tohoto řetězce s nábytkem, aktuálně největší z osmi, které firma v Česku má. Kika chce v Česku do Vánoc spustit e-shop a v následujících letech otevřít další pobočky. Informaci zveřejnily Hospodářské noviny.

V tržbách firma loni v Česku a na Slovensku dosáhla zhruba tří miliard korun. To Kiku po řetězci IKEA řadí na druhé místo mezi prodejci nábytku v Česku.

„Máme naplánováno minimálně šest dalších prodejen v několika příštích letech. Logicky budeme chtít jít po krajských městech, kde dosud nejsme,“ citují HN ředitele českého a slovenského zastoupení Kiky Jakuba Střeštíka.

Zároveň chce Kika dál rozvíjet koncept kompaktnějších obchodů přímo v centrech měst. První takový funguje od loňska v obchodním domě Bílá labuť v centru Prahy. „Soustředíme se tam hlavně na bytové doplňky a vybavení pro domácnost. Je to i marketingový nástroj zviditelnění značky, díky němuž si i tady lidé mohou objednat zboží z větších prodejen,“ poznamenává Střeštík.

Dalším krokem, a to zejména směrem k mladším zákazníkům, má být připravovaný e-shop. Ten už funguje v Rakousku, bude na stejné platformě, ale velmi lokalizovaný. Spuštěn by měl být do Vánoc.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina