aktuality

Ocenění GRAND PRIX MOBITEX získal i bambusový ventilátor

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Ve středu 25.4. byl na brněnském výstavišti zahájen veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX, na kterém se prostřednictvím 71 vystavovatelů prezentovalo 121 zastoupených firem. Součástí prvního dne bylo také vyhodnocení soutěže GRAND PRIX MOBITEX.

Kategorie Progresivní design

1. místo – Maira
Výrobce: Polstrin design, s.r.o.
Vystavovatel: Cech čalouníků a dekoratérů, Polstrin design, s.r.o.
Hlavním rysem sedací soupravy Maira je lehkost a vzdušnost. To je docíleno subtilní kovovou konstrukcí na vysokém podnoží. Lehká linie soklu plynule přechází v područku a poté v zádovou (opěrákovou) část, tato rafinovanost umožňuje oproti jiným sedacím soupravám jednoduché napojování dílů do sestav. Tyto nové prvky a principy inspirované světovým designem staví Mairu do role průkopnice značky Polstrin, která vytváří nový směr podpořený kvalitním českým řemeslným zpracováním.

2. místo – Bambusový ventilátor Stadler Form Otto
Výrobce: Stadler Form
Vystavovatel: Bibetus s.r.o.
Zdánlivý protiklad průmyslových součástek v kombinaci s exotickým bambusem – to je ventilátor Otto, který navrhl švýcarský umělec a produktový designér Carlo Borer. Otto se hodí do každé domácnosti – ať už klasické či moderní. Rám je vyroben z ohýbaného bambusu, jehož přirozenost podtrhuje vrstva teakového oleje. Díky svému neobvyklému netechnickému vzhledu působí Otto moderně a svěže.

3. místo – Předsíňová sestava VENTUM
Výrobce: Dřevotvar družstvo
Vystavovatel: Dřevotvar družstvo
Netradiční profesionální design, jednoduchá konstrukce, využití přírodních materiálů – dubová dýha a dubový masiv, příjemná barevná kombinace přírodní dřeviny a dobře udržovatelné základní plochy z laminodesky v šedém odstínu, kvalitní zpracování.

Kategorie Progresivní materiál/technologie

1. místo – MagniSmartech – biometrická postel
Výrobce: Alessanderx S.p.a.
Vystavovatel: Magniflex – italské matrace nejvyšší kvality
MagniSmartech je inovativní systém jedinečného polohovatelného roštu a luxusní vysoké biometrické matrace s integrovanou technologií, která monitoruje a analyzuje spánek a navrhuje, jak jej zlepšit, a tím zlepšit kvalitu života.

2. místo – Flex Frame wood
Výrobce: Top Advert s.r.o.
Vystavovatel: Top Advert s.r.o.
Dřevěný světelný rám Flex Frame WOOD

3. místo – Tandem 3-segment
Výrobce: HON – kovo s.r.o.
Vystavovatel: OFFICE PRO SERVICE s.r.o.
Výškově stavitelný stůl Tandem, 3 segment, 1 motor

Mimořádné ocenění – Böhm Music
Výrobce: Böhm
Vystavovatel: Exit 112, s.r.o.
Zelená sametová pohovka se zabudovaným subwooferem Bowers & Wilkins, navržená jako součást ozvučení pokojů s úplným „utajením“ zdroje zvuku. Ostatní reproduktory lze zabudovat do stěn, či nábytku.

 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina