aktuality

Italské výrobce navštívil na veletrhu v Moskvě premiér Conte

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

„Rozhodně velké vzrušení a spokojenost. V dlouhé historii našeho průmyslu je to poprvé, kdy nás předseda vlády navštívil na výstavě, kde se italská technologie setkává se světovými trhy,“ komentoval Dario Corbetta, ředitel asociace italských výrobců dřevařských a nábytkářských strojů Acimall, nečekanou a vysoce ceněnou návštěvu italského premiéra Giuseppe Conteho, který si během své rušné práce v Rusku ve dnech 23. a 24. října našel čas, aby zašel na výstaviště Expocentr a navštívil významné výstavy „Obuv.Mir kozhi“ pro obuv a „Lesdrevmash“ pro dřevoobráběcí stroje, kde se prezentovalo téměř 200 firem „Made in Italy“.

Premiéra Conteho jménem všech průmyslových společností přivítal viceprezident Acimall Raphaël Prati. Prati připomněl význam velké „rodiny“ italského strojírenského průmyslu z hlediska obratu a exportu, a také jeho podílu na nábytkářském průmyslu, který přináší prestiž celé zemi. „Naše odvětví zahrnuje velké skupiny na světové úrovni, stejně jako mnoho malých podnikatelů, kteří usilují o úspěch prostřednictvím inovací. S podporou agentury Ice můžeme nasadit naše silné stránky v globálním měřítku, což nám zajistí vedoucí úlohu na každé výstavě a akci,“ uvedl Prati a připomněl, že je třeba, aby podnikatelé byli neustále podporováni institucemi, aby se upevnil jejich úspěch a zajistil budoucí růst.

Giuseppe Conte, který si promluvil s mnoha italskými vystavovateli, zdůraznil význam exportu pro italskou ekonomiku a znovu potvrdil konkurenceschopnost Itálie, řízenou inovační kapacitou několika průmyslových odvětví včetně dřevařské a nábytkářské výroby, které představují vynikající příklady na celosvětové úrovni. „Jako předseda vlády jsem na to velmi pyšný a věřím, že by mělo být společným úsilím vlády, institucí a podniků, aby se spojily a zajistily, že Itálie bude hrát roli, kterou si zaslouží v technologické a průmyslové oblasti,“ řekl Conte.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina