aktuality

Do Bukózy Holding vstupuje česká investičná skupina RIQ Investments

Bukoza
Areál Bukóza Holding, a.s. v Hencovciach. Foto: archív TASR
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V máji sme na našom portáli priniesli informáciu, že skupina spoločností Bukóza Holding sa ocitla v poslednom období v ťažkej finančnej situácii a hľadá investora, ktorý by umožnil rozbeh výroby. Podľa agentúrnych správ z 2. júla vstupuje do Bukózy Holding česká investičná skupina RIQ Investments so sídlom v Brne.

Založená bola v roku 2007 a zameriava sa na dlhodobé investície do spoločností a projektov predovšetkým v odvetviach ťažby a spracovania kameňa, automotive, energetiky a real estate v ČR a na Slovensku. V jej portfóliu je od roku 2021 aj tradičný výrobca hudobných nástrojov AMATI Kraslice, výrobní družstvo.

„Naša investičná skupina je aktívna v oblasti spracovateľského priemyslu a investicia do skupiny spoločností Bukóza Holding zapadá do nášho portfólia, pretože Bukóza patrí k významným drevospracujúcim podnikom na Slovensku,“ povedal majiteľ RIQ Investments Roman Staněk.

Nový investor sa zaviazal uskutočniť nielen reštrukturalizáciu holdingu a rozvoj výroby, ale prevzal na seba aj všetky pohľadávky vrátane nevyplatených miezd zamestnancom.

Zdroj: TASR

Súvisiace články:

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina