aktuality

Najlepším rodinným podnikom Rakúska je firma Egger

Egger
Ocenenie pre najlepší rodinný podnik Rakúska si prevzali Petra Reiner (vedúca oddelenia ľudských zdrojov firmy Egger) a Ulrich Weihs (generálny riaditeľ Egger Building Products). Cenu odovzdala tirolská štátna radkyňa Cornelia Hagele (v strede). Foto: archív Die Presse
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Výrobca materiálov na báze dreva Egger so sídlom v St. Johann in Tirol bol v polovici mája na galavečere vo Viedni vyhlásený za najlepší rodinný podnik v Rakúsku. Toto renomované ocenenie od roku 2000 každoročne organizuje denník „Die Presse“ spolu s Bankhaus Spängler, BDO a Rakúskou notárskou komorou a udeľuje ho odborná porota.

„Od nášho založenia mojím starým otcom Fritzom Eggerom sr. v roku 1961 sme boli rodinnou firmou a zostaneme ňou aj v budúcnosti. Skutočnosť, že sa nám dostáva takého uznania od nezávislých odborníkov, nás napĺňa veľkou hrdosťou a opäť posilňuje naše strategické smerovanie. Bez lojality a inovatívneho ducha našich zamestnancov by tento úspech nebol možný. Toto ocenenie preto patrí našim viac ako 11.000 zamestnancom po celom svete,“ hovorí Michael Egger jr., manažér predaja a marketingu skupiny Egger, potešený cenou, ktorú spoločnosť získala.

Ako sa uvádza v odôvodnení, rodinné podniky výrazne prispievajú k ekonomike. Sú to spoľahliví zamestnávatelia a vždy preukazujú podnikateľskú odvahu svojimi víziami na posilnenie miestneho podnikania. „Najlepšie rodinné podniky“ v Rakúsku sa vyznačujú zdravou finančnou základňou, ako aj dodržiavaním sociálnej zodpovednosti. Egger dokázal presvedčiť odbornú porotu najmä dlhodobou cieľovou orientáciou, stabilitou a premyslenou stratégiou rastu. To, čo sa v Eggeri zarobí, sa reinvestuje do priemyselnej základne, aby sa spoločnosť neustále rozvíjala a zaručilo sa jej úspešné prežitie po celé generácie. Z toho profitujú aj zamestnanci medzinárodného rodinného podniku.

„Ako nezávislý rodinný podnik dokážeme robiť rýchle rozhodnutia. To nám umožňuje zachovať si inovatívneho ducha a rýchlo realizovať dobré nápady našich zamestnancov a napredovať,“ hovorí Ulrich Weihs, generálny riaditeľ divízie Egger Building Products a člen tretej generácie rodiny Eggerovcov. Pre Egger znamená rodinná firemná kultúra aj prevzatie zodpovednosti za zamestnancov a spoločnosť, za partnerov v dodávateľskom reťazci aj za životné prostredie.

Zdroj: Die Presse

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina