aktuality

Cenu GRAND PRIX MOBITEX získal stůl, ložnice a lenoška

Letošní MOBITEX byl umístěn do jednoho z nejmenších pavilonů brněnského výstaviště G2
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Ve čtvrtek 29. února byl na brněnském výstavišti zahájen veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX. Akce se konala souběžně s veletrhy PRODÍTĚ a MOTOSALÓN. Po 14 letech tak bylo ukončeno jeho spojení se stavebními veletrhy, započaté v roce 2010. Na výstavě, která skončila 3. března, se prezentovalo 45 vystavovatelů.

V závěru zahajovacího dne proběhlo mimo jiné slavnostní vyhlášení ocenění GRAND PRIX MOBITEX. V soutěži dvakrát bodovala firma JELÍNEK – výroba nábytku s.r.o. a jednou společnost NATURBEDS s.r.o. za výrobek švédské firmy DUX International.

Ocenění získaly exponáty:

Jídelní stůl SABI a lavice SABI (JELÍNEK – výroba nábytku s.r.o.). Stůl lze rozložit až do délky 300 cm, takže nabídne místo k sezení až pro 12 osob. Porota ocenila kultivovaný design nového výrobku ve spolupráci se studentkou, nyní již absolventkou Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Sabinou Stržínkovou.

Jídelní stůl SABI a lavice SABI (JELÍNEK – výroba nábytku s.r.o.)

Ložnice AMI (JELÍNEK – výroba nábytku s.r.o.). Minimalistická a nadčasová postel díky ustoupenému soklu vyvolává dojem levitace. Přírodní linoleum na zásuvkách nočních stolků a komod vytváří příjemný a moderní kontrast k masivnímu dřevu. Na zásuvkách doplněných systémem push-to-open nejsou viditelné úchytky, což celé kolekci dodává eleganci. Porota ocenila kvalitní produkt s promyšleným prostorem, navržený v duchu současných trendů ložnicového nábytku.

Ložnice AMI (JELÍNEK – výroba nábytku s.r.o.)

Lenoška DUXIANA Superspider (DUX International, Švédsko). Klasická lenoška navržená designérským týmem DUX byla uvedena na trh už v roce 1987 a o dva roky později získala cenu za vynikající design na veletrhu nábytku v Kolíně nad Rýnem. O dalších 35 let později porota na veletrhu nábytku v Brně ocenila nadčasovost výrobku vyznačujícího se elegantním tvarem a vyvážeností estetických a funkčních vlastností, splňující nejvyšší nároky uživatele.

Lenoška DUXIANA Superspider (DUX International, Švédsko)
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina