technológie

PANAS a stroje SCM na veletrhu WOODTEC 2023

Technologie_Panas
5 osé nestingové centrum morbidelli x400. Foto: archiv PANAS
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Po 6 letech se na brněnském výstavišti opět uskuteční nejvýznamnější tuzemská akce v oboru – výstava WOODTEC, a PANAS u toho nebude chybět. Na ploše více než 400 m2 budeme prezentovat širokou řadu strojů a technologií z výrobního portfolia SCM Group určených zejména pro zakázkovou výrobu malého i velkého rozsahu.

Modely a konfigurace strojů, které budou vystaveny, přináší řešení aktuálních požadavků dřevařské výroby: minimální nároky na obsluhu, automatické nastavování, jednoduché ovládání a možnost automatizace a robotizace procesů.

Představeno bude i několik novinek, které měly svoji premiéru teprve na nedávné výstavě LIGNA v Hannoveru.

Těšit se můžete mj. na tyto stroje:

5 osé nestingové centrum

Na nestingovém CNC centru morbidelli x400 uvidíte moderní vysoce efektivní způsob výroby nábytku. Kromě operace rozfrézování desky a vertikálního vrtání je stroj schopen provést i horizontální vrtání dílců přímo na podkladní MDF desce! 5 osá hlava výrazně zvyšuje flexibilitu a univerzálnost použití stroje.

5 osé trámcové centrum

Univerzální obráběcí centrum morbidelli m200 vybavené 5 osou obráběcí hlavou JQX 13.5 kW a vrtací hlavou RO.AX. Představen bude oblíbený systém automatického stolu TV FLEXMATIC, který motoricky nastavuje trámce a upínky dle programu = zrychlení času a eliminace kolize.

Flexibilní vertikální centrum

NOVINKA
Premiéra nového modelu vertikálního centra morbidelli cx110, které přináší ještě vyšší míru flexibility. Automatická výměna nástrojů, 3D dotyková sonda, použití úhlových hlav a osazení celé pracovní plochy odvalovacími podpěrnými válečky (eliminace rizika poškrábání) jsou hlavní přednosti stroje.

Průmyslové vertikální centrum

Pro vysoké kapacity vrtání, frézování a drážkování je určeno vertikální centrum morbidelli cx220 vybavené dvěma nezávislými vrtacími hlavami a dvěma upínacími svěrkami. Nulové seřizovací časy a maximální přesnost obrábění bez rizika poškrábání dílců s citlivým povrchem.

Olepovací stroje

NOVINKA
Zcela nový model olepovacího stroje olimpic 500, který nabízí plnohodnotné opracování 2 rádiusů hran R1/R2 a to na frézovací, rožkovací i cidlinové jednotce! Hlavní znaky: 2 motorový rožkovač, elektronické ovládání z panelu, SGP-E vanička s horním natavováním, min. šířka dílce 60 mm (i při rožkování).

Olepovačka hran stefani kd s elektronickým ovládáním pro olepování hran R1 a R2 mm kombinuje flexibilitu a produktivitu. Plná konfigurace stroje, vysoká rychlost posuvu (až 20 m/min.), snadné ovládání a olepování PUR lepidlem (i v patronách) je ideální pro středně velké provozy.

Velkoplošná dělící pila

Pro operace řezání jedné nebo více desek na sobě je určena pila gabbiani p80. Jednoduchý systém ovládání a online přenos nářezových plánů z kanceláře včetně tisku etiket na každý dílec výrazně ulehčují práci obsluze. Přední stoly se vzduchovým polštářem usnadňují manipulaci i s těžkými deskami.

Bruska s hoblovacím válcem

Širokopásová bruska dmc sd 90 vybavená spirálovým hoblovacím válcem je ideálním řešením pro kalibraci spárovkových desek. Brusný válec a patka dovolují docílit finálně zkalibrovaného a zároveň obroušeného povrchu na jediný průchod. Konfigurace stroje je vhodná i pro broušení dýhy.

Stolové frézovací centrum

NOVINKA
Pro obrábění malých dílců bylo vyvinuto stolové 3 osé centrum startech cn k, které najde uplatnění v doplňkové výrobě např. reklamních předmětů apod. Minimální zástavbové rozměry, kompletní zakrytování a plnohodnotné 3 osé frézování za velmi příznivou cenu.

Nejen výše uvedené, ale i další stroje Vám rádi představíme a předvedeme při osobním setkání na našem stánku č. 014 během veletrhu WOODTEC (10.–13. 10. 2023 v pavilonu Z).

Kompletní přehled strojů a další informace najdete na webu www.panas.cz. Těšíme se na setkání s Vámi!

Panas_logo_čtverec

PANAS, spol. s r.o.
Jordánská 978
198 00 Praha 14 – Kyje
tel.: 777 743 924
e-mail: info@panas.cz
www.panas.cz
eshop.panas.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina