drevostavby

DREVOSTAVBA ROKA 2022 podľa hlasovania laickej verejnosti

Drevostavby_DR2022
Víťaz hlasovania hlasovacími lístkami súťaže DREVOSTAVBA ROKA 2022 – Zrub Pribylina, zhotoviteľa DREVODOM ORAVA s. r. o., Podbiel, autor projektu: architekti SEVER
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Tak ako v minulých ročníkoch súťaže DREVOSTAVBA ROKA organizovanou Sekciou drevostavieb Zväzu spracovateľov dreva SR (SD ZSD SR), aj tohto roku sa s nominovanými stavbami mohla verejnosť zoznámiť nielen v odborných časopisoch, ale aj na webových stránkach www.mojdom.sk a www.drevostavby-zsdsr.sk a odbornom portáli www.drevmag.com.

Súťaž bola – tak ako v predchádzajúcich rokoch – odborná i laická. Odborná komisia zverejnila svoje výsledky na výstave Nábytok a Bývanie 2023 v Nitre 27. 4. 2023. Výsledky odbornej komisie aj s hodnotením ocenených drevostavieb sme uverejnili v eDM 5/2023.

Sekcia drevostavieb ZSD SR sa po rokoch pandémie a reštartu znovu vrátila k osvedčenému modelu hlasovania laickej verejnosti. Bolo pripravené hlasovanie jednak pomocou hlasovacích lístkov, ktoré verejnosť mohla získať na veľtrhoch CONECO – RACIOENERGIA 2023 (22.–25. 3. 2023) v Bratislave a Nábytok a Bývanie 2023 v Nitre (26.–30. 4.2023) a jednak na internete, na stránkach partnerských časopisov a www.drevostavby-zsdsr.sk.

Záujem o hlasovanie bol, azda ani nie prekvapujúco, podobne veľký, ba dokonca aj väčší, ako pred pandémiou. Celkovo hlasovalo takmer 7 tisíc ľudí, presne 6838.

Tí rozhodli svojimi hlasmi takto:

Hlasovacie lístky:

  1. miesto: Zrub Pribylina, zhotoviteľa DREVODOM ORAVA s. r. o., Podbiel, autor projektu: architekti SEVER
  2. miesto: Rodinný dom v Dúbravke zhotoviteľa Úsporné Drevodomy s. r. o., Krásno nad Kysucou, autor projektu: Ing. arch. Marián Gombarček
  3. miesto: Novostavba rodinného domu v Bardejove zhotoviteľa JK SLOVAKIA nízkoenergetické montované stavby s. r. o., Lipany, autor projektu: Ing. arch. Daniel Hanušin

Internetové hlasovanie:

  1. miesto: Rodinný dom zhotoviteľa MIRANO, s. r. o., Oravská Lesná, autor projektu: Ing. Vladimír Genšiniak
  2. miesto: Rodinný dom v Čachticiach zhotoviteľa Kontrakting krov hrou, s. r. o., Kontrakting stavebné montáže s. r. o., Žilina, autor projektu: POKORNY ARCHITEKTI s. r. o.
  3. miesto: Rodinný dom v Rajeckých Tepliciach zhotoviteľa DREVSTAV SLOVAKIA s. r. o., Žarnovica, autor projektu: Ing. Mgr. art. Marek Vereš, MVArchitektúra, s.r.o.

Zdroj: TS ZSD SR

Súvisiace články:

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina