aktuality

Volyňské 24. Dřevostavby po tříleté covidové pauze opět nabídnou mnoho aktuálních odborných témat

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

VOŠ a SPŠ Volyně ve spolupráci s oblastní kanceláří České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) České Budějovice pořádá ve dnech 4.–5. dubna 2023 v pořadí 24. ročník mezinárodní odborné konference DŘEVOSTAVBY – stavební systém budoucnosti.

Akce s podtituly „Dřevo, surovina moderního člověka – ekologie, úspory energií, suchá výstavba“, je určena architektům, projekčním, investorským a realizačním firmám, které se zabývají problematikou dřevostaveb, ekologie a úsporami energií. Dále pak řídícím pracovníkům resortu stavebnicí a dřevozpracujícího průmyslu, pedagogům odborných škol, studentům a široké odborné veřejnosti. Jejím cílem je poskytnout odborné veřejnosti informace o trendech použití dřeva, materiálů na bázi dřeva ve stavebnictví, seznámit s konstrukčními systémy dřevostaveb a některými důležitými technickými a legislativními problémy při jejich řešení.

Pro účastníky letošního ročníku konference, akreditované v rámci projektu celoživotního vzdělávání ČKAIT (s ohodnocením dvěma body), je připraveno celkem 36 přednášek s tematickými okruhy:

  • dřevo – surovina moderního člověka,
  • architektura dřevěných staveb v Kanadě a severní Evropě,
  • požární odolnost dřevěných konstrukcí,
    • materiály a polotovary používané pro dřevostavby,
  • normalizace při navrhování a realizaci dřevostaveb,
  • dřevostavby v českém a slovenském prostředí,
  • příklady realizací dřevostaveb,
  • úspory energií, vytápění, ventilace, ekologické aspekty,
  • hybridní stavební systémy,
  • konstrukce, rekonstrukce, obnova a ochrana staveb ze dřeva.

S jednotlivými přednáškami vystoupí přední podnikatelé, univerzitní učitelé a odborníci z projekční sféry ze Slovenska, Rakouska, Německa, Finska, Švýcarska, Kanady a České republiky. VOŠ touto konferencí navazuje na předchozích 23 úspěšných ročníků. Snaží se o propojení vyššího studia s praxí a vysokými školami a věří, že toto spojení je jednou z podmínek rozvoje a zvyšování kvality vyššího odborného studia i rozvoje výstavby dřevostaveb.

Bližší informace o programu konference lze spolu s přihláškou získat na http://www.sps.volyne.cz/web/seminare nebo na tel. číslech 383 372 817, 604 251 109 nebo 603 537 979 či prostřednictvím e-mailu: skola@volyne.cz.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina