aktuality

Soutěž INTERIÉR ROKU otevřela osmý ročník

Vítěz minulého ročníku soutěže – Mezonet 69
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Do 8. ročníku soutěže Interiér roku se mohou už od tohoto září hlásit architekti a interiéroví designéři z České i Slovenské republiky. Uzávěrka přihlášek je 28. 2. 2023 a vítězové budou vyhlášeni jako obvykle v pražském Centru současného umění DOX, a to v úterý 16. 5. 2023.

Účastnit se mohou soukromé i veřejné interiéry, které byly navrženy profesionály a dokončeny výhradně v roce 2022. „Soutěž je zajímavým reportem o stavu českých a slovenských interiérů vždy za daný rok. Žádný z nich do ní tedy nesmí být přihlášen opakovaně. Od založení soutěže ze jí zúčastnilo 1196 nesmírně inspirativních interiérů, které jsou všechny dostupné na našich stránkách,“ říká zakladatel a ředitel soutěže Petr Tschakert.

Také v 8. ročníku bude prostor pro hlasování veřejnosti, které je vyhlašováno jako Cena ČSOB Stavební spořitelny. Mezi nejnapínavější kategorie rovněž patří Soukromý interiér – nízkonákladové bydlení, které je zdrojem nápadů a inspirace pro širokou populaci, a to zejména s ohledem na ekonomicky velmi turbulentní přítomnost.

O vítězích bude rozhodovat mezinárodní odborná porota pod vedením emeritního rektora pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové architekta a designéra prof. akad. arch. Jiřího Pelcla dr.h.c.

Kromě několika Čechů bude o vítězích rozhodovat i španělský architekt José Toral, dánský architekt Rasmus Kruse Jensen, italská architektka Daniela Colli, řecký interiérový designér Vangelis Bonios a řada dalších. Vedle architektů a interiérových designérů zasednou v porotě i tuzemské osobnosti s výjimečnými výsledky v oblasti vizuální kultury, např. designér a sochař Rony Plesl, filmová režisérka a producentka Hana Třeštíková, designér Jakub Pollág, výtvarník Pasta Oner a další. Oborová pestrost poroty je záměrná. Snaží se dosáhnout toho, aby výsledky plastičtěji zohledňovaly interiér jako multidisciplinární, nikoliv jen architektonickou disciplínu.

Zdroj: INSTITUT BYTOVÉHO DESIGNU

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina