aktuality

Sekcia drevostavieb ZSD SR uskutočnila svoj ďalší zahraničný výjazd

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V zmysle požiadaviek členských spoločností Sekcie drevostavieb ZSD SR (SD ZSD SR) sa v polovici septembra uskutočnil ďalší zahraničný výjazd pre firmy, ktoré sa venujú výstavbe drevostavieb. Vďaka intenzívnej spolupráci s rakúskym Zväzom výrobcov drevostavieb sa podarilo zorganizovať trojdňovú exkurziu s bohatým programom, ktorý bol zameraný na tému kvality pri výrobe panelov i samotnej montáže domov a viacpodlažných budov.

Počas troch dní sa účastníci exkurzie mohli oboznámiť aj s princípmi kontroly kvality a udeľovania certifikátov rakúskou autoritou, ktorou je Holzforschung Austria, a v ktorej si môžu – dokonca musia – dať certifikovať svoje materiály a skladby komponentov aj zahraniční realizátori na území Rakúska.

Veľmi ústretoví boli aj konatelia firiem Vario Bau a Hartl Haus, kam viedla ďalšia cesta účastníkov exkurzie. Všetkých zaujali nielen výrobné priestory, ale predovšetkým spôsob, akým tieto firmy – ktoré patria k popredným značkám v Rakúsku – kontrolujú kvalitu svojich výrobkov od začiatku projektu až po odovzdanie stavby.

Podobný zážitok bol pripravený aj priamo v srdci Viedne, kde sa neďaleko hlavnej železničnej stanice realizuje projekt viacpodlažnej administratívnej budovu pod názvom „Gleis 21“.

Popri nezanedbateľne dôležitej sprievodnej atmosfére trojdňového podujatia, ku ktorému patrili aj kulinárske zážitky v typickom rakúskom hostinci „Heuriger“, sa účastníci zhodli na tom, že aj nápad a realizácia prezentačného rezortu „Blaue Lagune“, ktorý navštívili na záver podujatia, stojí za to, aby sa o niečo podobné pokúsili aj na Slovensku.

SD ZSD SR plánuje svoju činnosť osviežiť podobnými zájazdmi aj v budúcnosti. Umožňuje to aj aktívna spolupráca a fungovanie v Európskom zväze výrobcov drevostavieb (EFV), v ktorom SD ZSD SR koexistuje už 10 rokov.

Foto: archív ZSD SR

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina