aktuality

Pracovná doska Xtra od firmy Pfleiderer získala cenu za dizajn produktu

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pracovná doska Xtra, ktorú Pfleiderer vyvinul spoločne s východovestfálskym výrobcom kuchýň Nobilia, vzbudzuje pozornosť nielen zákazníkov. Aj odborníci z rôznych oblastí uznávajú inováciu výrobku a význam pre konečného spotrebiteľa. Pracovná doska tak bola po cene udelenej spotrebiteľmi „Kuchynská inovácia roku® 2018“ teraz vyznamenaná žiadanou cenou Red Dot Award v kategórii „Dizajn produktu“.

Tohto roku boli do súťaže predložené výrobky z 59 krajín. Cena Red Dot Award, ktorá je udeľovaná od roku 1955, je v medzinárodnom meradle považovaná ako jedna z najžiadanejších značiek kvality. Odborná porota hodnotí prihlásené výrobky podľa náročných kritérií. „O to väčšiu radosť z tohto ďalšieho vyznamenania máme“, hovorí Dr. Christian Schrautzer, vedúci technického vývoja vo firme Pfleiderer na úseku chémie. Michael Koslik, oblastný manažér pre priemysel, dopĺňa: „Popri pozitívnom ohlase z trhu nám tieto ceny udeľované nezávislou porotou potvrdzujú, že s pracovnou doskou Xtra sme trafili do čierneho.“

Na pracovnej doske Xtra je mimoriadne to, že je po prvý raz možné na báze drevených materiálov vytvoriť s plochou lícujúce zabudovanie integrovaného drezu a vsadenej varnej dosky. Tento plynulý prechod od pracovnej dosky na vstavané prvky bez rušivých hrán zaisťuje priamy a moderný estetický vzhľad a súčasne ešte viac uľahčuje čistenie. Až doteraz bola táto vyššia hodnota vyhradené nákladným zabudovateľným možnostiam z prírodných a umelých kameňov. Výrazná 3D štruktúra povrchu prepožičiava pracovnej doske Xtra autentický vzhľad prírodného kameňa.

Za účelom zvýšenia odolnosti proti vode a rázovej pevnosti bolo nutné vykonať rozsiahle testy. Na konci tohto procesu vznikla pracovná doska Xtra s konštrukciou zloženou z niekoľkých vrstiev. Tvoria ju nosný materiál, funkčná vrstva a vrstva HPL. Táto kombinácia vrstiev robí pracovnú dosku výrazne odolnejšou a umožňuje tiež s plochou lícujúce osadenie drezu a varnej dosky, pretože výrez je vykonaný v rámci funkčnej vrstvy.

Zdroj: TS Pfleiderer

Pracovná doska Xtra umožňuje vytvoriť s plochou lícujúce zabudovanie integrovaného drezu. Foto: Pfleiderer
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina