technológie

Dřevo Trust: Zvýšení efektivity díky plně automatizované kompletaci ve skladu desek

Ohra
V novém centrálním skladu jsou skladovány hlavně laminované DTD a pracovní desky různých rozměrů a provedení. Foto: archiv OHRA
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce
Firma Dřevo Trust, jeden z největších dodavatelů materiálů pro výrobu nábytku a interiérového zařízení v České republice, zprovoznila nový sklad určený k uskladnění materiálů dřevěných desek. Jedná se tu přitom o jeden z prvních automatizovaných skladů s deskami v ČR: naskladnění a vyskladnění, kompletování a přichystání balíků podle objednávek zákazníků probíhá plně automatizovaně.

To nejenže zvyšuje efektivitu celého procesu skladování a kompletování, ale umožňuje to též využití plochy na výšku a snižuje poškození zboží. Úplnou novinkou je přitom koncept využívající výhod dvouúrovňové kompletace: naskladnění a vyskladnění balíků do skladu přebírá zakladač.

Realizaci skladu provedla společnost OHRA. Ta coby lídr na trhu s konzolovými regály vyrábí všechny nosné prvky svých regálů z plnostěnných ocelových profilů. Proto také nabízejí vysokou nosnost a obzvlášť štíhlou konstrukci, tudíž ty nejlepší podmínky pro využití plochy na výšku v novém skladu firmy Dřevo Trust vysokém 11 metrů. Pro společnost OHRA mluvila navíc dlouholetá zkušenost s realizacemi plně automatizovaných skladů se dřevem. Specialista na výrobu regálů byl zapojen již při koncipování skladu a úzce přitom spolupracoval s firmou Köttgen, která dodala zakladače. Díky tomu se podařilo vzájemně přesně sladit rozhraní mezi regálovou soustavou a obslužnými zařízeními a zajistit plynulé automatizované procesy.

Celkem dodala společnost OHRA sedm dvoustranných konzolových regálů a dva jednostranné konzolové regály dlouhé 57 metrů. Osm uliček je obsluhováno dvěma zakladači. Ty uskladňují balíky chaoticky, následně je přepravují k příčnému regálu instalovanému na čelní straně regálových uliček. Přímo k tomuto regálu je připojena ocelová plošina realizovaná rovněž společností OHRA. Na ní je nainstalován automatizovaný vakuový systém, který požadované jednotlivé desky vychystává až pro pět zakázek současně. Zkompletované zakázky jsou následně zakladačem přepraveny na místo předání, odkud jsou nakonec vysokozdvižným vozíkem odebrány k naložení.

ohra
Celkově nabízí sklad místo pro více než 3 400 balíků o hmotnosti až 2 tuny a rozměru většinou 2 800 x 2 070 mm. Z nich jsou pro zásilku koncovým zákazníkům a na pobočky firmy Dřevo Trust kompletovány zakázky podle konkrétních objednávek. Foto: archiv OHRA

Nový sklad zahájil svůj provoz v polovině roku 2019 a od té doby firma Dřevo Trust pověřila společnost OHRA vybudováním dalších skladů.

Kontakty:
OHRA Regalanlagen GmbH OHRA - logo
Alfred-Nobel-Straße 24-44
D-50169 Kerpen (bei Köln)
Obchod Česká republika
Mazourova 1, Brno 636 00
Tel.: +420 530 324 688
Mobil: +420 776 024 121
E-mail: tichy@ohra.de
www.ohra.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina