archív aktualít rok 2012

Kurník v obývacím pokoji?

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

VejceLidská obydlí se neustále mění a přizpůsobují se požadavkům svých obyvatel. Na tyto požadavky pružně reagují i výrobci a dodavatelé interiérového zařízení. A někteří z nich dokáží reagovat až neuvěřitelně pružně. Dokazuje to i zpráva, kterou nedávno zachytila naše redakční pošta.

Obchodní řetězec IKEA podle ní využil současné situace na trhu s vejci, kdy řada lidí před Velikonocemi místo předražených vajec začala od chovatelů skupovat nosnice. Někteří z nich přitom přiznávali, že pro ně nemají dostatečné prostory a budou je chovat u příbuzných na venkově nebo v klecích na balkónech.

IKEA je známá svým ekologickým cítěním a dlouhodobě vyvíjí různé aktivity na podporu zlepšování životního prostředí. Nejnovější nápad se stylovým kurníkem do obývacího pokoje tak zcela jistě potěší hlavně ochránce zvířat. Chovatelé však musí mít na paměti, že slepice ke spokojenému životu podle nově platné evropské směrnice potřebují minimální prostor 750 cm2. Zda IKEA i tento faktor ve své nabídce nějak zohlednila, nebylo ve zprávě uvedeno…

IKEA_kurnik

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina