aktuality

Lesy ČR podpořily iniciativu Hospodaříme s odpovědností

Ilustrační foto
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Zlepšit dialog lesníků s veřejností chce prostřednictvím celostátní kampaně Hospodaříme s odpovědností Lesnicko-dřevařská komora. Lesy České republiky tuto iniciativu podporují.

Kromě webových stránek a debaty na sociálních sítích se chystá série diskusí v obcích a městech. První z nich se uskuteční na jižní Moravě v oblasti Ždánického lesa a Chřibů.

Naše příroda a životní prostředí ochranu bezesporu potřebuje. Ovšem takovou, která násilně nevyčleňuje z krajiny a z lesů další a další území ponechaná bez péče člověka. Tedy ochranu zaměřenou nejen na přírodu a životní prostředí, ale i na lidi, kteří v ní žijí, sportují a také v ní podnikají. Tato nová iniciativa dává prostor pro setkání s občany, starosty i občanskými sdruženími a spolky, což vítáme. Stojíme o diskusi s nimi, abychom mohli objasnit způsob péče o krajinu a lesy i ochranu přírody. Jako zodpovědné hospodáře nás samozřejmě zajímá i věcná kritika, ale hlavně jde o společná řešení a kompromisy, ne rozpory,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Dalibor Šafařík.

Více se dočtete zde: O projektu – Hospodaříme s odpovědností (hospodarimesodpovednosti.cz).

Zdroj: Lesy ČR

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina