aktuality

24. Ročenka české architektury představuje výjimečné tuzemské stavby

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Nejlepší architektonické stavby Česka v období předešlých dvou let představuje už téměř čtvrt století Ročenka české architektury. Pravidelně informuje odbornou i laickou veřejnost o situaci v oboru a přináší nové podněty a inspiraci. Editorem ročenky je vždy některý z praktikujících architektů, tím letošním je známý český architekt Pavel Nasadil.

„Do výběru postoupily stavby, které mají téma a celospolečenský dopad na společnost jako celek, nebo na komunitu. Stavby v ročence tvoří soubor šablon, které by měly inspirovat veřejné i soukromé zadavatele, jak mohou ovlivnit svojí stavbou společnost,“ uvádí editor letošní ročenky Pavel Nasadil, zakladatel a hlavní architekt ateliéru FAM Architekti.

Ročenka představuje širokou škálu staveb. Zahrnuje projekty krajinného rázu, mezi které patří například nový hřbitov ve volné krajině navazující na starou barokní kapli a soukromá domácí škola zasazená do přírody. Ročenka dále ukazuje příklady výjimečných soukromých developerských projektů, jako je objekt v Praze, který vznikl jako investice městské části do sociálního bydlení. A vyzdvihuje také realizace citlivě pracující s pamětí místa, kulturní objekty a projekty spadající do kategorie „pěší dopravní infrastruktura“.

Ročenka by nevznikla bez nadšených podporovatelů a partnerů. „Těší nás, že jsme partnerem této renomované publikace od samého začátku. Vždy jsme se snažili při různých příležitostech propojovat naše aktivity se světem architektury, designu a umění a čerpat z něj cennou inspiraci a další energii pro naši práci,“ uvádí Petr Hampl, generální ředitel Ahrend CEE. Společnost Ahrend patří mezi pět největších výrobců kancelářského nábytku v Evropě a nabízí komplexní řešení pro všechny typy komerčních interiérů.

Pečlivý výběr staveb, vysoká kvalita obsahu a atraktivní grafické zpracování ročenky zajišťují stálý zájem čtenářů. Publikace je k dostání v českých knihkupectvích. Stejně jako předchozí vydání je dostupná výhradně v tištěné podobě, což v dnešní digitalizované době zajištuje i její určitou „vzácnost“.

Zdroj: TZ Ahrend

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina