technológie

Putovanie piliarskym svetom: Preskúmajte výhody píly Wood-Mizer radu LT20

W-M LT20
Mobilná pásová píla Wood-Mizer LT20 ponúka široké možnosti uplatnenia. Foto: archív Wood-Mizer
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzercia

Píla Wood-Mizer LT20 mení pravidlá hry v rôznych odvetviach, od remeselnej výroby na zákazku až po veľké stavebné a reštaurátorské projekty. Celosvetovo uznávaná píla LT20, ktorej piliari dôverujú, pripravila pôdu pre svoju modernizovanú verziu LT20START. Tento nový model je cenovo výhodný a je vybavený kompletnou hydraulikou a Pracovným nastavením na automatické nastavovanie výšky rezu. Píla LT20START je najlepšie uvedenie do profesionálneho pílenia pre začiatočníkov a ponúka bezproblémový štart v odbore.

Pripraviť, nastaviť, píliť!

Rozbehnite svoj podnik s pílou LT20! Táto užívateľsky prívetivá píla je ideálna pre podnikateľov, ktorí chcú založiť alebo rozšíriť svoje malé podnikanie. Píla LT20 však nie je o pílení – je o raste. Rozšírte jej možnosti pomocou doplnkov, ako je omietačka, multirip, preťahovačka a hobľovačka/tvarovačka. Či už ponúkate mobilné piliarske služby alebo dodávate prvotriedne rezivo, píla LT20 sa prispôsobí rôznorodým požiadavkám trhu.

Navyše je to rozumná kúpa. Model LT20 si drží hodnotu, a keď budete pripravení na niečo väčšie, hladko prejdete na modely ako LT40 alebo LT70. Mnoho podnikov po celom svete s modelom LT20 prosperuje a dokazuje, že je to solídna voľba pre tých, ktorí sa chcú v piliarskom priemysle presadiť.

„Dobrá vec na strojoch Wood-Mizer je, že rez majú presný a pílový pás tenký, takže z dreva vyťažíte maximum. Snažíme sa čo najviac minimalizovať množstvo odpadu,“ hovorí pán Kennedy, majiteľ indonézskej firmy spracúvajúcej pílou LT20 na export exotické tvrdé drevo ako je palisander.

Dostupné domy pre každého

Píla LT20 je fantastický nástroj pre každého, kto sníva o stavbe vlastného domu, najmä ak uvažujete o drevostavbe, ktorá je šetrná k rozpočtu aj k životnému prostrediu. Drevostavby sú úsporné, používajú materiály, ktoré sa ľahko recyklujú a sú šetrné k životnému prostrediu.

Tam, kde sa tradičné stavebné náklady môžu vyšplhať do závratnej výšky, prichádza na pomoc píla LT20. Umožňuje budúcim majiteľom domov vyrábať rezivo na mieru prispôsobenú ich špecifickým stavebným potrebám, znižuje náklady a robí vlastníctvo domu dosiahnuteľnejším.

ZOZNÁMTE SA S AKTUÁLNYMI AKCIAMI WOOD-MIZER

Piliari získavajú aj na zabezpečení stálych zákaziek a stálej práce na stavebných projektoch. Ale to nie je všetko – flexibilita LT20 nekončí pri domoch. Je ideálna aj na stavbu garáží, záhradných prístreškov, dielní, stodôl, altánkov, a dokonca i väčších stavieb, ako sú sklady.

Pre potenciálnych majiteľov domov a podnikateľov v piliarstve je LT20 viac než len stroj; je to brána k stavebným snom a rastu komunity.

LT20B je kompaktný stroj. Myslím, že má mnoho výhod vďaka svojim malým rozmerom a hmotnosti. Táto píla by sa dala použiť aj v lodenici, pri opravovaní lodí,“ hovorí poľský podnikateľ Zygmunt Koss, ktorý vyhral tender a zúčastňuje sa na veľkom európskom projekte výroby drevených trámov na debnenie veterných elektrární v Severnom mori. Prevádzkuje pílu Wood-Mizer LT20B, ktorá mu neskôr pomohla postaviť jeho drevený dom v Poľsku. „Prosperita našej firmy začala s pílou Wood-Mizer. Je to stroj, ktorý nám umožňuje plne uspokojiť všetky objednávky,” pochvaľuje si pán Koss.

Presný stroj na špecializovanú prácu s drevom

Píla LT20 vyniká v projektoch, kde je rozhodujúca presnosť a kvalita. Kľúčovú úlohu zohrala pri obnove 100 rokov starého železničného vagóna v Španielsku, kde bolo nevyhnutné, aby presne zodpovedal pôvodnému štýlu. Píla LT20 vyrobila na mieste všetko potrebné, od obloženia a vnútorných panelov až po okná a podlahové dosky, a to pod dohľadom inšpektorov kultúrneho dedičstva.

„Vďaka svojej píle som väčšinu práce na obnove vozov odviedol ja. Píla Wood-Mizer nepíli len kmene. Tento stroj vykonáva presné rezy, čo je veľmi dôležité pri výrobe samostatných detailov. Ušetril som množstvo dreva i času,” konštatuje Emilio González Rodriguez, ktorý sa podieľal na tejto renovácii. „Som fanúšik Wood-Mizer! Tento stroj je môj najlepší pomocník.”

Mobilita píly LT20 zmenila pravidlá hry a umožnila presunúť ju priamo do miest renovácie, ako bol tento železničný projekt v Španielsku alebo výmena strechy starobylého kláštora v Bulharsku. Tam píla LT20 vyrábala rezivo nevyhnutné pre potreby citlivo reštaurovať kláštor, čo vyžadovalo dosky špecifických rozmerov ťažko dostupné na bežnom trhu.

Vďaka svojej mobilite možno pílu LT20 prepravovať na vzdialené alebo náročné miesta, kde sa dajú maximálne využiť miestne zdroje a zároveň ponúknuť vynikajúcu presnosť a efektivitu pílenia. Táto schopnosť zvýšila po nej dopyt v projektoch reštaurovania historických pamiatok a dokazuje, že nejde len o pílenie dreva, ale aj o to, zachovať históriu.

Vytváranie odkazu a spoločenstvo

Píla LT20 nie je len stroj, je to základný kameň rodinných podnikov, ktoré sa často dedia z generácie na generáciu. Tieto podniky sú hlboko zakorenené v miestnych spoločenstvách a spoliehajú sa na pílu LT20, aby si udržali kvalitu a služby, ktoré sa stali jej charakteristickým znakom. Píla LT20 umožňuje novým generáciám pokračovať rozširovať ich činnosti a zároveň zachovať dôveru, ktorú si na miestnej úrovni získali.

Rodina Peretti z Talianska udržiava tradičnú ručnú výrobu drevených lyžíc a tanierov vďaka píle LT20. V údolí Val Strona (známom aj ako „Údolie lyžíc“) existovalo v minulosti približne 300 malých firiem, ktoré vyrábali drevené výrobky a lyžice a predávali ich po celom Taliansku. Do dneška ich ostalo iba 30.

„Predtým sa tu všetci sústreďovali len na kvantitu namiesto kvality. S krízou a prílevom dovážaných výrobkov sa všetko zmenilo a nie každý to dokázal prežiť,“ hovorí riaditeľka spoločnosti Noris Peretti, jedna z troch členov rodiny pokračujúcich v úspešnom rodinnom ručnom podnikaní. „Spoločnosť Wood-Mizer nám otvorila svet príležitostí. Vďaka tomu, že sme sa už nemuseli spoliehať na externé píly, sme sa stali cenovo konkurencieschopnejšími. Zvýšila sa tým naša nezávislosť a flexibilita.“

Aktívny dôchodok

Okrem toho je LT20 ideálna pre dôchodcov, ktorí hľadajú aktívny a spokojný životný štýl v blízkosti prírody. Umožňuje im ponoriť sa do práce s drevom, zachovať si fyzickú aktivitu a duševnú čulosť.

Píla LT20 nie je len o pílení dreva a vytváraní komunitných väzieb. Dôchodcovia ju často využívajú, aby pomohli susedom, na udržateľné hospodárenie v miestnych lesoch, a dokonca na výrobu zákazkového nábytku, ktorý ukazuje jedinečnosť miestnych zdrojov.

„Vždy som chcel nájsť miesto, kde by som si mohol odpočinúť a byť v tesnom kontakte s prírodou,“ hovorí Henry Kurzaj, francúzsky inžinier v penzii, ktorý si užíva piliarstvo s LT20 a vyrába stoly, lavice, stoličky či police – všetko z prírodného masívneho dreva. „Som rád, že môžem ponúkať krásne miestne drevo, ktoré nepochádza z nejakého vzdialeného kontinentu. Som hrdý, že môžem pracovať s drevom z môjho lesa. To mi dáva skutočnú inšpiráciu.”

Mestské piliarstvo

Píla LT20 je vhodná pre mestské piliarstvo, premieňa staré drevo, mŕtve stromy a neužitočné kmene z potenciálneho odpadu na hodnotné zdroje. Premieňa drevo získané zo stavieb, ako sú staré stodoly, na použiteľné materiály. Namiesto toho, aby sa padnuté stromy vyhadzovali, alebo sa z nich vyrábalo palivové drevo, LT20 ho rozreže na dosky a fošne. Tie možno kreatívne využiť na výrobu praktických predmetov, ako sú lavičky, ploty a chodníky, a skrášliť tak mestské i vidiecke prostredie.

Píla LT20 je užitočná najmä pre mestské parky, lesníkov či poľnohospodárov, pretože pomáha zodpovednejšie hospodáriť s pôdou a premyslene upratovať nežiaduce drevo. Podporuje čistotu a udržateľnosť životného prostredia a umožňuje užívateľom premeniť prehliadané drevo na funkčný a estetický doplnok obce.

Kontakty:

Wood-Mizer Danubia s.r.o.
Hadovce 5, 945 01 Komárno
tel.: +421 918 565 781
e-mail: obchod@woodmizer.sk
www.woodmizer.sk

Wood-Mizer CZ s.r.o.
Za Kasárny 946
339 01 Klatovy IV
tel.: +420 37 631 22 20
e-mail: woodmizer@woodmizer.cz
www.woodmizer.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina