aktuality

Speciální výstava „climate.proof.build“ ukáže tržní příležitosti pro udržitelné a klimaticky odolné stavební prvky

Speciální výstava organizovaná společnostmi NürnbergMesse a ift Rosenheim v hale 1 ukáže, jak mohou vypadat a být označovány udržitelné stavební produkty odolné vůči klimatickým podmínkám a tím i budoucnosti.
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Vlny veder v létě a riziko lokalizovaných vydatných srážek téměř po celý rok – to je současná realita. A také důvod, proč stále více obcí v Německu a na celém světě vypracovává „mapy bleskových povodní“, které ukazují riziko povodní na místní úrovni pro každou obytnou oblast a každou ulici. Výsledkem je, že stále více projektantů, investorů a majitelů budov hledá způsoby, jak ochránit své vlastní „čtyři stěny“ před klimatickými extrémy, které se nyní pravidelně vyskytují. To nabízí výrobcům a obchodníkům atraktivní tržní a prodejní příležitosti, zejména mezi finančně silnou cílovou skupinou generace „baby boomerů“[1] a strategickými investory, jejichž investice musí odpovídat pravidlům taxonomie EU.

Speciální výstava „climate.proof.build“ (klimaticky odolná stavba), spoluorganizovaná společnostmi NürnbergMesse a ift Rosenheim, na veletrhu Fensterbau Frontale v Norimberku v hale 1 od 19. do 22. března 2024 se spoluvystavovateli ukáže, jak mohou vypadat udržitelné stavební výrobky odolné vůči klimatu, a tedy i budoucnosti, a jak je lze označovat.

Výrobky odolné vůči klimatu musí být účinné, vyráběné udržitelným způsobem, bez škodlivých látek, odolné vůči klimatickým extrémům a recyklovatelné. Transparentní systémy hodnocení těchto kritérií však dosud neexistují. S iniciativou „climate.proof.build“ společnost ift Rosenheim vyvinula celistvou metodiku hodnocení, která poskytuje transparentní prohlášení o „klimatické bezpečnosti“ stavebních prvků na základě ověřených pravidel a norem. Hodnocení zahrnuje kritéria produktu a společnosti (výroby). Výrobci s nárokem na udržitelné obchodní praktiky mohou používat označení „climate. proof.build“ pro účinnou reklamu a s právní jistotou v souladu s „Green Claim Directive“ EU.

Důraz bude na výstavě „climate.proof.build“ kladen na udržitelnou výrobu se snížením emisí CO2 při výrobě a používání, snadnou opravu a údržbu a ochranu před klimatickými extrémy. Budou prezentovány exponáty udržitelných a odolných vůči klimatu:

  • Fasádní systém s integrovanými systémy stínění, ventilační klapkou a inteligentním ovládáním (Heroal)
  • Vodotěsné PVC výklopné a otočné okno pro instalaci do skořepinového otvoru (MEA)
  • Energeticky úsporné a udržitelně vyráběné dřevohliníkové okno se zapuštěným křídlem o šířce 50 mm (Lokve)
  • PVC okno odolné vůči klimatickým vlivům s vakuovým sklem, fólií odrážející teplo, sluneční clonou Smart Control a větráním včetně rekuperace tepla (Oknoplast)
  • Inovativní předstěnová montáž s bezpečnou nosností a utěsněním stavebních prvků (Meesenburg)
  • 100% recyklovaný materiál pro těsnicí systémy (Semperit) a systémy hliníkových profilů (Wicona)
  • Hliníkové okno splňující zvýšené požadavky do extrémních povětrnostních podmínek, včetně inovativní protisluneční ochrany jako kombinace venkovních rolet a vertikálních markýz s vysokým potenciálem úspor na vytápění a chlazení (Aluprof).

Kromě toho ift Rosenheim a jeho partneři nabídnou informace o recyklaci (Rewindo), kvalitě (BF, ift ConTec), mezinárodních trzích (UL, BSI, NFRC) a testování proti hurikánům (ift MessTec).


[1] Generace Baby boomers je označení lidí narozených během ekonomické prosperity v USA následující po 2. světové válce.[1] Američtí demografové do této generace počítají ročníky 1946 až 1964,[2] přesto, že od roku 1957 byl zaznamenán už pokles v porodnosti. V 21. století se tato generace dostala do důchodového věku. (Zdroj: Wikipedie)

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina