aktuality

Blum preberá Van Hoecke

van_hoecke
Sídlo firmy Van Hoecke v belgickom meste Sint-Niklaas. Foto: archív Van Hoecke
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Po nedávno dokončenej akvizícii firiem Hettich a FGV dochádza v sektore výrobcov nábytkového kovania k ďalšiemu kapitálovému prepojeniu, keď rakúska spoločnosť Julius Blum GmbH preberá belgickú spoločnosť Van Hoecke, ktorá viac ako 50 rokov zastupuje Blum v Belgicku, Holandsku a Luxembursku. Okrem distribúcie kovania Blum sa firma Van Hoecke venuje aj výrobe drevených zásuviek, vývoju a výrobe vnútorného vybavenia zásuviek a dodávkam skompletizovaných zásuviek na mieru.

„Najvyšším cieľom našej spoločnosti je zachovanie kontinuity, zabezpečenie udržateľného rastu a nevyhnutných istôt pre našich zamestnancov. Aliancia s globálnym partnerom je preto najlepšou zárukou na realizáciu tohto cieľa v dlhodobom horizonte,“ hovorí výkonný riaditeľ Peter Van Hoecke.

„S Van Hoecke nás spája nielen partnerstvo, ktoré trvá viac ako 50 rokov, ale aj medzigeneračné puto medzi vlastníkmi a našimi rodinnými firmami zdieľajúcimi rovnaké hodnoty,“ vysvetľuje generálny riaditeľ Blum Philipp Blum.

Po pozitívnych stanoviskách protimonopolných úradov budú spoločnosti Van Hoecke NV, Van Hoecke Nederland BV a Halux NV (výroba) v prvom štvrťroku 2024 integrované do skupiny Blum.

Skupina firiem Van Hoecke má 365 zamestnancov a v roku 2022 dosiahli obrat 113 miliónov eur.

Reportáž z návštevy firmy Van Hoecke uverejnenú v Drevárskom magazíne 10/2015 si môžete prečítať TU.

Zdroj: Van Hoecke

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina