odborné témy

Jedinečné drevené stožiare pre veterné elektrárne

OT_Veterne
Montáž stožiara z LVL segmentov. Foto: archív Modvion
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Koncom roka 2023 bola na juhu Švédska neďaleko mesta Skara uvedená do prevádzky prvá veterná turbína s dreveným stožiarom od spoločnosti Modvion. 105 metrov vysoký stožiar z laminovaného dyhového dreva Kerto LVL (laminated veneer lumber) je postavený v 7 sekciách z 28 segmentov a s lopatkami turbíny celá stavba dosahuje výšku 150 metrov. Turbína s výkonom 2 MW vyrába elektrickú energiu pre približne 400 domácností. Jedinečná technológia tak rozširuje potenciál využitia geniálneho materiálu, akým drevo nepochybne je.

Sprevádzkovaná veterná elektráreň pri meste Skara vo Švédsku

Čím vyššie, tým lepšie

Pri veterných elektrárňach platí korelácia: s dvojnásobnou výškou stožiara sa účinok turbíny zoštvornásobí. Vo väčších výškach je vietor silnejší, turbína sa stáva efektívnejšou a vyrobená energia je lacnejšia. Takže ak chce investor využiť viac veternej energie za nižšiu cenu, jedným z najlepších spôsobov, ako znížiť náklady, je postaviť vyššiu elektráreň.

Štandardným materiálom na stavbu stožiarov pre veterné turbíny je oceľ. Pokiaľ by však stožiare mali byť vyššie, bol by to problém najmä vzhľadom na logistiku. Stožiare sa totiž stavajú z obrovských segmentov, ktoré je potrebné na miesto prepraviť, a to nie je kvôli rozmerom tunelov, ciest a mostov už v súčasnosti vôbec jednoduché. Keby mali byť segmenty ešte rozmernejšie, bolo by to prakticky nereálne.

Modulárna konštrukcia stožiarov

Modulárna konštrukcia stožiara z LVL segmentov s dĺžkou 16 až 24 metrov uľahčuje prepravu a je nákladovo efektívnejšia, pretože ju možno prepravovať bežnými kamiónmi po štandardných cestách bez zdĺhavých povoľovacích konaní. Po prevoze na stavenisko sa segmenty vyložia a po štvoriciach sa zlepia do valcových sekcií. Tie sa následne taktiež lepením nadstavia na seba do konečnej podoby stožiara, na ktorého vrchol sa nainštaluje turbína a na jej rotor osadia lopatky zo sklenených vlákien.

Jednou z najväčších predností modulárneho systému je preprava segmentov bežnými kamiónmi po štandardných cestách

Segmenty sa vyrábajú až zo 144 vrstiev škandinávskeho smreka, ktorý je pevný a ľahký, čo umožňuje efektívnejšie stavať vyššie stožiare v porovnaní s tradičnými oceľovými. Celková hmotnosť dreveného stožiara je približne o 30 % nižšia v porovnaní s oceľovým. Navyše, škandinávsky smrek je najrozšírenejšou severskou drevinou a jeho opätovný rast prevyšuje ťažbu. Na stožiar pri meste Skara sa spotrebovalo približne 350 m3 dreva, ktoré vo švédskych lesoch dorastie asi za 1,5 minúty.

Aj vďaka dôkladnej povrchovej úprave presahuje životnosť dreveného stožiara životnosť mechanických častí veternej turbíny, čo je bežne 25–30 rokov.

Negatívna uhlíková stopa

Počas svojho rastu stromy absorbujú oxid uhličitý z atmosféry a ukladajú uhlík v dreve. Pokiaľ drevo nezhnije alebo sa nespáli, uhlík sa neuvoľňuje. Drevený stožiar tak skladuje približne 250 ton oxidu uhličitého. Navyše, jeho výroba vytvára o 90 % menej emisií oxidu uhličitého ako výroba tradičného oceľového stožiara rovnakej výšky a zaťaženia.

Medzi investormi vo firme Modvion je aj jeden z najväčších výrobcov veterných turbín na svete, dánska spoločnosť Vestas.

„Odvetvie veterných elektrární v súčasnosti vyrába 20 000 turbín ročne,“ hovorí Otto Lundman, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Modvion a dodáva: “Našou ambíciou je, že o 10 rokov bude 10 % týchto turbín – asi 2000 – na stožiaroch z dreva.“

Foto: archív Modvion

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina