aktuality školy

Pohľady na vedu a techniku majú pritiahnuť zvýšený záujem študentov

TK-NLC
Ilustračné foto
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Týždeň vedy a techniky na Slovensku každoročne organizuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu spolu s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky. Skutočným cieľom podujatia je zlepšiť vnímanie vedy a techniky v povedomí spoločnosti, popularizovať technické zameranie škôl, prezentovať mladým možnosti štúdia a uplatnenia. Zapájať ich treba do riešenia globálnych výziev a problémov v spoločnosti.

Do Týždňa vedy a techniky sa zapája aj Technická univerzita vo Zvolene s riešením problémov v drevospracujúcom a lesníckom odvetví. Nositeľom bohatého programu je Fakulta techniky TUZVO. V týždni od 6. do 12. novembra 2023 ponúka inovačné podnety a procesy vo firmách strojárskeho zamerania. Sú to individuálne riešenia formou doplnkových mechanizačných uzlov. Doplniť môže osvedčené linky renomovaných výrobcov pre technologické riešenia pri spracovávaní dreva a drevárskej výroby. Vo workshopoch sa predstaví 10 slovenských firiem, ktoré sú kľúčovými partnermi vzájomnej spolupráce v oblasti strojárstva, aby zvolenskí absolventi TUZVO boli úspešní na trhu práce.

V rámci Týždňa vedy a techniky na TUZVO sa vo štvrtok 9. novembra 2023 uskutoční Deň kariéry. V informačných stánkoch sa týchto desať kľúčových partnerov predstaví s ponukou výroby a aj s možnou konkretizáciou zamestnania pre vysokoškolských absolventov. Ponúknu im šancu uspieť na trhu práce, nielen na Slovensku.  

Týždeň vedy a techniky sa na Slovensku realizuje už 20 rokov. Pôvodne bol určený pre stredoškolákov a stredné školy, aby im umožnili bezproblémové zapojenie do výrobného procesu. Podujatia priťahujú aj odborníkov z výrobnej sféry, aby ponúkli popularizáciu vyššej kvality absolventov škôl.

Ilustračné foto

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina