technológie

Objavte Wood-Mizer LX50START a LX50SUPER – najlepšia cena medzi nízkorozpočtovými pílami

Technologie_WoodMizer
Nové verzie pásových píl Wood-Mizer LX50START (vpravo) a LX50SUPER. Foto: archív Wood-Mizer
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzercia

Spoločnosť Wood-Mizer aktualizovala svoj rad píl LX50 a prispôsobila tak svoju ponuku súčasným podmienkam trhu a rastúcim očakávaniam zákazníkov. Zákazníci stále častejšie hľadajú cenovo výhodné produkty, ktoré poskytujú výkon porovnateľný s profesionálnymi strojmi. Dokonalým príkladom sú nové verzie LX50STARTLX50SUPER, najekonomickejšie píly v segmente piliarskych strojov pre nadšencov a začiatočníkov.

Pásové píly Wood-Mizer radu LX50 sú vynikajúcou voľbou medzi dostupnými kompaktnými strojmi. Ponúkajú atraktívnu cenu, vyššiu kvalitu a funkčnosť v porovnaní s podobnými strojmi dovážanými z ázijských krajín. Píly LX50 sú známe svojou odolnosťou, spoľahlivosťou a jednoduchou obsluhou. Pri porovnaní rezných parametrov píl LX50 s inými strojmi tejto triedy ľahko zistíte, že píly Wood-Mizer ponúkajú najviac. S pílou LX50START môžu užívatelia spracovávať kmene s maximálnym priemerom 66 cm a dĺžkou 3,10 m, kým s modelom LX50SUPER sú tieto miery 66 cm, resp. 3,70 m. To znamená, že domáci majstri pracujúci s drevom sa môžu pustiť do rôznych projektov a dosiahnuť vynikajúce výsledky pri zachovaní konkurencieschopnej ceny.

Spoločnosť Wood-Mizer kladie veľký dôraz na kvalitu svojich výrobných procesov, pričom vychádza z vyše 30 rokov skúseností s výrobou píl. Mnohé konštrukčné riešenia píl radu LX50 sú prevzaté z modelov určených pre väčšie drevospracujúce podniky. Zákazníci, ktorí si kúpia pílu radu LX50, dostanú výrobok kompletne vyrobený v európskom závode firmy Wood-Mizer v Poľsku. Je vyrobený z kvalitných komponentov a dielov s využitím moderných priemyslových technológií vrátane automatizácie výroby.

Vylepšenie píl radu LX50 prináša užívateľom viacero výhod

Zlepšená funkčnosť píl radu LX50 je výsledkom modernizácie vykonanej inžiniermi spoločnosti Wood-Mizer. Modernizované píly LX50STARTLX50SUPER sa vyznačujú zjednodušeným tvarom ústia reznej hlavy a optimalizovanou konštrukciou stĺpu reznej hlavy.

Optimalizovaná konštrukcia reznej hlavy píly LX50SUPER. Foto: archív Wood-Mizer

Obe píly sú založené na trojsegmentovom lôžku so segmentami s dĺžkou 1,33 m vo verzii START a 1,53 m vo verzii SUPER. Maximálnu reznú dĺžku navyše možno prispôsobiť potrebám užívateľa predĺžením lôžka o ďalšie segmenty.

Pri modernizácii píly LX50 v októbri 2023 sa zmenila konštrukcia lôžka píly. Foto: archív Wood-Mizer

Model LX50START je štandardne vybavený štyrmi bočnými opierkami, ktoré možno ľahko namontovať zhora (dve dlhšie a dve kratšie). Verzia LX50SUPER vyniká dvoma nastaviteľnými bočnými opierkami, ktoré sa dajú rýchlo prestaviť pozdĺž hlavného nosníka a prispôsobiť ich výšku priemeru spracovávaného kmeňa. Na píle radu LX50 boli upravené priečky, ich počet sa zvýšil na päť (pri modeli LX50SUPER na šesť) a navyše boli zosilnené. Verzia píly START je vybavená jedným ručným upínačom kmeňa, kým verzia SUPER má upínače dva. Nastaviteľné nohy sú pri píle LX50SUPER v štandardnej výbave, kým pri modeli LX50START sú k dispozícii ako doplnkové príslušenstvo.

Model LX50START je štandardne vybavený štyrmi bočnými opierkami. Foto: archív Wood-Mizer

Obsluha píl radu LX50 je ergonomická a intuitívna, operátor je vo vhodnej polohe, ktorá zabezpečuje optimálny prehľad procesu pílenia. Užívateľ môže ručne nastaviť výšku reznej hlavy pomocou kľuky a odčítať ju na stupnici, kým posuv vpred-vzad je plynulý vďaka pohybu reznej hlavy uloženej na valčekoch. Oba modely sú vybavené systémom čistenia pílového pásu s ručným ventilom a systémom napínania pílového pásu založeným na skrutke s ukazovateľom. Stabilitu pílového pásu zaisťuje spoľahlivý systém vodiacich kladiek, podobný tomu, ktorý používajú väčšie píly Wood-Mizer.

Stabilitu pílového pásu pri rezaní zaisťuje spoľahlivý systém vodiacich kladiek. Foto: archív Wood-Mizer

Motory Kohler sú známe svojím vysokým výkonom a spoľahlivosťou, čo zákazník počas prevádzky ocení. Pri píle LX50START si zákazník môže vybrať medzi benzínovým motorom Kohler G9 s výkonom 9 k alebo elektrickým motorom EH5 s výkonom 4 kW, kým pri modeli LX50SUPER si budúci užívateľ môže vybrať medzi benzínovým motorom Kohler G14 s výkonom 14 k alebo elektrickým motorom EH7 s výkonom 5,5 kW.

Benzínové motory Kohler sú známe svojím vysokým výkonom a spoľahlivosťou. Foto: archív Wood-Mizer

Aby sa dali efektívne spracovávať rôzne druhy dreva, je nevyhnutné vybrať vhodný typ a profil pílového pásu, najlepšie zo širokej ponuky pásov Wood-Mizer. Odporúčané pásy majú šírku 32 mm, hrúbku od 0,9 do 1,14 mm a dĺžku 3340 mm, čo umožňuje efektívnu výrobu reziva s minimálnym odpadom v podobe pilín.

Hnacie a napínacie liatinové kolesá pílového pásu so šírkou 32 mm a dĺžkou 3340 mm. Foto: archív Wood-Mizer

Profesionálna technická podpora a preprava zahrnutá v cene

Na výrobok sa poskytuje dvojročná záruka a profesionálny technický servis, čo budúcim zákazníkom dáva istotu, že investovali rozumne. Píla radu LX50 je do krajín EU doručovaná bez poplatku za dopravu a dá sa ľahko kúpiť prostredníctvom rôznych kanálov, vrátane internetového obchodu Wood-Mizer.

Významnou výhodou pre zákazníkov píly LX50 je dostupnosť výrobku a rýchla expedícia – na uspokojenie objednávky nie je nutné čakať týždne. Píly LX50START a LX50SUPER sa dodávajú z centrálneho skladu v európskej centrále spoločnosti Wood-Mizer v Poľsku alebo z miestneho skladu v príslušnej krajine, obvykle do 2–3 dní na kompaktnej palete s rozmermi 165 x 65 x 98 cm. Okrem toho je proces montáže a počiatočného nastavenia bezproblémový a napomáha mu praktický online video návod, ktorý zabezpečuje, že budúci užívatelia môžu pílu rýchlo spojazdniť.

K obom modelom LX50 možno objednať rad príslušenstva, vrátane predĺženia lôžka, prídavných opierok a upínačov, nakladacích rámp, klinu na kompenzáciu zbiehavosti kmeňa a obracača na ručné otáčanie kmeňov, všetko je k dispozícii v oficiálnom internetovom obchode Wood-Mizer.

Ak sa chcete dozvedieť viac o pílach radu LX50, pošlite svoje otázky prostredníctvom formuláru na adrese https://woodmizer.sk/contact alebo kontaktujte vášho obchodného zástupcu Wood-Mizer.

Kontakty:

Wood-Mizer Danubia s.r.o.
Hadovce 5, 945 01 Komárno
tel.: +421 918 565 781
e-mail: obchod@woodmizer.sk
www.woodmizer.sk

Wood-Mizer CZ s.r.o.
Za Kasárny 946
339 01 Klatovy IV
tel.: +420 37 631 22 20
e-mail: woodmizer@woodmizer.cz
www.woodmizer.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina