technológie

Materiálové a technologické novinky

Novinky
Hoblovací hlava Leitz CentroPlan. Foto: archiv Leitz
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z ponuky firiem LEITZ-nástroje s.r.o., Hranipex k.s. a REHAU.

Leitz – hoblovací hlava CentroPlan

Konstruktéři z koncernu Leitz představili na výstavě LIGNA 2023 další typ hoblovací hlavy s tzv. bezšroubovým upínáním nožů CentroPlan. Hoblovací hlava je určena pro 4stranné hoblovací nebo profilovací stroje s pracovním posuvem do 20 m/min., jednoduše všude tam, kde se doposud používají jednoduché hoblovací válce se šroubovým upínáním hoblovacích nožů přes upínací lištu. A právě tento systém upínání přináší starosti s přesností ustavení jednotlivých nožů, kdy i po použití kalibrační měrky pro nastavení nožů, může dojít k nepřesnostem z důvodu utahování šroubů různým otočným momentem. Navíc se šrouby silně zanášejí třískou a jejich opakované utahování a uvolňování vede k jejich poškozování.

Hoblovací válce CentroPlan využívají k upnutí otočných hoblovacích nožů precizní systém upínacích lišt, které se zajišťují pouze jediným pojistným kolíkem. Vyjmutí nože pak probíhá pouhým zatlačením upínací lišty do vnitřku válce. Tento upínací systém se navíc vyznačuje výrazně vyšší přesností než hoblovací válce se šroubovým upínáním nožů.

Nová optimalizovaná sorta tvrdokovu, ze kterého se vyrábějí otočné hoblovací nože CentroPlan, umožňují vysokou kvalitu hoblování jak měkkého, tak i tvrdého dřeva a také různých termoplastů.

Hoblovací hlavy CentroPlan se dodávají v průměru 125 mm, šířkách 130 mm / 166 mm / 236 mm, v provedení Z4.

Vzhledem k tomu, že pořizovací cena zůstala v původním pásmu klasických hoblovacích hlav se šroubovým upínáním nožů, mají tak uživatelé nových hlav CentroPlan možnost provádět výrobní operaci hoblování při nízkých nákladech, ale ve vyšší kvalitě a přesnosti.

Výrobce: LEITZ GmbH
Distribuce v ČR a SR: LEITZ-nástroje s.r.o.

Novinka na trhu RIEX ND60 – Kvalitní skryté výsuvy s úzkými dvojitými bočnicemi

V oblasti výroby nábytku je kvalita klíčová. Hranipex s radostí představuje nový produkt – RIEX ND60. Tento produkt je mnohem více než jen další zásuvkový výsuv na trhu. Proč zvolit RIEX ND60? Nabízí kvalitu, kterou poznáte na první dotek. Nosnost 40 kg umožní do zásuvek vybavených výsuvy RIEX ND60 vložit i ten největší hrnec v kuchyni. Díky inovativnímu designu s úzkými bočnicemi využijete maximum prostoru v každé zásuvce. RIEX ND60 je vybaven synchronizací výsuvů a tlumením dojezdu. Vyberte si mezi nadčasovou bílou a moderní tmavě šedou barvou výsuvu i příslušenství, v Hranipexu víme, že estetika a funkčnost musí být v harmonii. Ať už plánujete vysoké nebo nízké zásuvky, mělké či hluboké, RIEX ND60 má řešení přesně pro vás – v našem sortimentu naleznete 64 variant ND60 pro každé použití.

Navíc tyto výsuvy umožňují výrobu zásuvek z tloušťky desky 16 mm i 18 mm.

Tento inovativní produkt je k dispozici na webu www.hranipex.cz a také v kamenných obchodech našich partnerů.

S RIEX ND60 nabízíme výrobcům nábytku kvalitu, funkčnost a inovaci, jakou si zaslouží. Pro ty, kdo hledají to nejlepší, je RIEX ND60 správnou volbou.

Prodejce: Hranipex

Passion for color 2023: Potěšení pro vaše smysly

Ať už je to hřejivá, zemitá kurkuma nebo vášnivé a ohnivé chilli – s barvami Passion for color 2023 se váš domov promění v pastvu pro vaše smysly.

Kdo někdy navštívil trh s kořením v Džajpuru nebo souk v Marrákeši, nikdy na ty barvy a vůně nezapomene. Koření se plně projeví až na talíři: jeho esenciální oleje dodají každému jídlu tu nejjemnější chuť. Není proto divu, že lidé s pepřem, kmínem a solí obchodují již po tisíciletí.

REHAU přináší svou kolekcí Passion for color toto potěšení smyslů do interiéru: barvy vycházející z nádherného světa koření.

Výrobce: REHAU

Konfigurátor plošných materiálů REHAU

Konfigurace čelních ploch nábytku v osmi krocích
Společnost REHAU nabízí speciální službu: individuální, laserovou technologií ohraněné čelní plochy. Můžete si vybrat mezi polymerními povrchy RAUVISIO crystal, RAUVISIO brilliant nebo ušlechtilými matnými deskami RAUVISIO noir a nakonfigurovat si čelní plochy nábytku na míru v několika málo krocích. V rámci jednoho plánování máte samozřejmě možnost kombinovat libovolné dílce s různými kritérii. A to vše dokonce již od 1 kusu.

Navrhněte si interiér v jednotném designu
Novinkou a unikátem v konfigurátoru je uspořádání komponentů s prostorově rozsáhlými dekory dřeva nebo mramoru. Výsledkem je tak jednotný unikátní reliéf zvoleného dekoru rozprostřený přes několik různých, na sebe navazujících dílců v interiéru.

Navrhněte si současně i předvrtání otvorů
Jednotlivé dílce lze také dodávat s již předvrtanými otvory. Vrtací šablony pro kování renomovaných výrobců jsou již uloženy v konfigurátoru a usnadňují tak plánování vašich dílců.

Objednávky vám zpracují obchodní partneři REHAU. Vyzkoušejte si náš on-line nástroj pro plánování a objednávání čelních ploch pro vaše nábytkové projekty!

Výrobce: REHAU

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina