technológie

Materiálové a technologické novinky

Novinka Leitz
Extra dlouhé HS-spirálové vrtáky XL od společnosti Leitz. Foto: archiv Leitz
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z nabídky firem LEITZ-nástroje s.r.o. a Hranipex k.s.

Leitz extra dlouhé HS-spirálové vrtáky XL

Odvětví výroby dřevostaveb zažívá v posledním období velký boom, a proto i technici od Leitz se snaží svými inovacemi zefektivnit jednotlivé operace při výrobě dřevostaveb.

Poslední důležitou inovací jsou Leitz extra dlouhé HS-spirálové povlakované vrtáky velikosti XL. Nový výrobní program extra dlouhých spirálových vrtáku umožňuje díky rychlým posuvům při vrtání hlubokých děr významnou časovou úsporu jednotlivých pracovních úkonů a díky výrazně delší životnosti vrtáků také snížení výrobních nákladů.

Extra dlouhé HS-spirálové vrtáky XL se nabízejí do délky až 460 mm, nechají se vícekrát (až 10x) ostřit, jsou vhodné pro všechny typy flexibilních tesařských CNC strojů a díky optimalizovanému tvaru spirály nemusí docházet k mezivyprázdnění vrtáku, ale hluboké díry se vrtají na jedno zavrtání celé. Samozřejmostí jsou pak dokonale čisté kraje otvorů vyvrtaných děr. Optimalizovaný tvar špičky vrtáku a předřezávačů garantují vysokou rozměrovou přesnost, která je nesmírně důležitá pro zkolíkované spoje a pevné osazení kolíků do vyvrtaných děr.

Výrobce: LEITZ GmbH
Distribuce v ČR a SR: LEITZ-nástroje s.r.o.

Nové designové kolekce úchytek, věšáků a knobek RiexTouch

Hranipex představuje nové designové kolekce úchytek, věšáků a knobek RiexTouch, které jsou důležitou součástí naší značky nábytkového kování RIEX. Každá z pěti kolekcí je unikátní svým designem a zaměřením na různé aplikace a styly.

Každá úchytka v těchto kolekcích je navržena s ohledem na aktuální estetiku, snadnou instalaci a kvalitní zpracování, což zaručuje, že každý kus je nejen stylový, ale také praktický. Nabízíme různé velikosti a rozměry a u vybraných produktů máme k dispozici i barevné varianty.

  • Řada Forest je inspirována přírodou, především dřevem, a nabízí proto jak dřevěné, tak i moderní bílé úchytky. Její design je navržen tak, aby přinesl příjemně lehký, přírodní pocit do vašeho domova, přičemž odráží současné trendy a estetiku.
  • Řada Erebos představuje výrazné černé, tmavé úchytky a věšáky, které dokonale zapadnou do každé dnešní kuchyně a vlastně do jakéhokoli interiéru, kde podtrhnou a zvýrazní design nábytku.
  • Řada Horizon přináší nerezové a lesklé úchytky v novodobých tvarech, které jsou hlavním znakem této kolekce, která má za cíl udělat jakýkoli nábytek nevšedním. Její design nabízí čisté linie a jemné detaily, které vynikají v téměř jakémkoli interiéru.
  • Řada Stylucia vychází z estetiky průmyslového designu, a přitom jsou úchytky navrženy tak, aby byly funkční a odolné. Jsou robustní, ale zároveň praktické a ideální pro ty, kteří preferují minimalistický, ale výrazný styl.
  • Řada Monastic nabízí inspiraci tradičními kuchyněmi ze slunné jižní Francie. Její úchytky jsou navrženy tak, aby přinášely hřejivý a pohodový pocit, který připomíná krásné francouzské venkovské domy, a zároveň dokonale doplnily jakýkoli domovský interiér.

Výrobce a prodejce: Hranipex

Šatníkový program RIEX

Hranipex představuje v rámci značky nábytkového kování RIEX program šatních skříní v šedém provedení, který je velmi moderní a stylový. Široká škála vybavení z této řady pomáhá optimalizovat prostor a maximálně ho využít, zároveň zahrnuje systém s variabilními výsuvnými rámy, do kterých lze zakomponovat vnitřní vybavení jako jsou věšáky na kalhoty, botníky, drátěné koše nebo organizéry na šperky a další prvky pro uložení, včetně obsáhlé škály šatních tyčí. Produkty jsou dostupné ve všech běžných rozměrech.

V programu najdete:

  • hliníkový rám s věšákem na kalhoty Riex VX75
  • hliníkový rám s botníkem Riex VX85
  • hliníkový rám s vkladem na šperky Riex VX65
  • hliníkový rám s drátěným košem Riex VX95 pro ukládání oblečení nebo prádla. Všechny rámy a příslušenství jsou k dispozici v šíři od 600 do 900 mm a jednotnou hloubkou 420 mm a pohybují se na skrytých výsuvech s tlumením, ve skříni tedy působí elegantně a manipulace s nimi je velmi jednoduchá.
  • výsuvný věšák na kalhoty Riex VX17, v provedení s 5 věšáky
  • výsuvný věšák na ramínka Riex VX27. Oba věšáky se montují na strop a pohybují se na výsuvech s tlumeným dotahem.
  • otočný botník Riex VX53, v provedení s 6, 8 a 10 policemi.
  • otočný botník Riex VX53, se systémem nakloněných polic. Oba botníky jsou v nabídce pro celou škálu výšek skříňky a hloubkou 370 mm.
  • sklopnou tyč Riex VX47, v provedení šíře skříňky od 600 do 1000 mm. Pro zvedání velké zátěže používá pružinové zvedací mechanismy, doplněné o tlumení v horní i dolní úvrati. Sklopná tyč disponuje výjimečnou nosností až 25 kg, která patří mezi jednu z nejvyšších na trhu.
  • ocelovou hranatou šatní tyč Riex VX34 o rozměrech 30 x 15 mm a délce 1 m. Tyč je možno krátit dle potřeby. Systém doplňují držáky šatních tyčí VX34 pro různé typy instalací.

Nábytkové kování RIEX nabízí kompletní řešení pro elegantní, přehledné a praktické uspořádání šatní skříně. Celý přehled nábytkového kování včetně detailních technických informací najdete na www.hranipex.cz.

Výrobce a prodejce: Hranipex

LeitzXPert – bezplatná aplikace pro informace k nástrojům

V dřevozpracujícím průmyslu se pořád více prosazují moderní dřevoobráběcí stroje, které pracují mnohem komplexněji, rozšiřuje se sortiment různorodých materiálů, které je nutno efektivně obrábět a výběr nástrojů s nastavením optimálních řezných podmínek pro konkrétní použití je stále náročnější úkol.

Ideálním řešením je použití vědomostní aplikace LeitzXPert, ve které najdete všechny technické informace k nástrojům Leitz s doporučenými optimálními nastaveními řezných parametrů pro jejich používání.

Leitz představil poprvé prototyp této aplikace již na výstavě LIGNA 2019, aby poté na základě ohlasů od uživatelů optimalizoval a vylepšil jednotlivé moduly do plně funkční profesionální softwarové platformy, která je naplno připravena ke stažení od letošní výstavy LIGNA 2023 do všech internetových digitálních zařízení na Apple-Store pro iOS nebo Google-play pro Android.

Aplikace umožňuje přesnou identifikaci Leitz nástroje, buď manuálním zadáním produktového ID.Nr. nebo nascanováním QR-Codu, který naleznete na každém nástroji Leitz, nebo načtením přes RFID čtečku z RFID čipu, který obsahují všechny nástroje s diamantovými břity. Uživatel pak uvidí přesné rozměry nástroje, typy materiálů, které nástroj může obrábět, typy strojů, pro které je nástroj konstruován, kusovník náhradních dílů a samozřejmě optimální řezné podmínky (otáčky, posuv, atd.). Navíc aplikace obsahuje vědomostní kalkulačku, kde si uživatel může spočítat řeznou rychlost, posuv na zub, otáčky a posuv pro různé rozměry nástrojů.

Leitz tímto nabízí zdarma všem inovativní digitální produkt LeitzXPert, který může napomáhat v každém výrobním provozu dřevozpracujícího průmyslu k jeho zefektivnění a zlepšení konkurenceschopnosti.

Výrobce: LEITZ GmbH

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina