aktuality

Konference INTERIÉRY 2022 –TRENDY & TRADICE

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V pořadí již 11. ročník odborné konference INTERIÉRY 2022 se uskuteční ve čtvrtek 3. listopadu 2022. A to stejně jako loni v Brně na výstavišti BVV v přednáškovém sále Rotunda veletržního pavilonu A.

Konference, organizovaná interiérovou designérkou Ing. Ivou Bastlovou DiS. letos s hlavním tématem „TRENDY & TRADICE, je určena interiérovým a produktovým designérům, architektům, výrobcům nábytku a bytových doplňků a dalším profesionálům z oboru interiérů.

Účastníci se mohou těšit na významné světové specialisty v oblasti trendů. Přednášku mezi jinými přislíbili např. italská architektka a specialistka na trendy Elisabetta Rizzato ze studia Italianbark a Dr. Leonhard Oberascher z Rakouska, který se zaobírá studiem barev a předpovídáním trendů. „Společně se podíváme také na to, co se děje v zákulisí definování barvy roku od Pantone,“ dodává organizátorka Ing. Iva Bastlová s tím, že o barvách se však bude hovořit i v souvislosti s emocemi. Tuto část si pro posluchače připravila arteterapeutka a výtvarnice Mgr. Greta Sartori. K trendům nepatří jen barvy, ale i materiály, a tak se bude hovořit například o zrcadlech a jejich materiálových variantách, historii a všeobecném použití.

V rámci programu dojde podle organizátorky i na téma digitálního tisku, netradičních přírodních materiálů a možnostech výroby umělého kamene, nebo vzhledu nábytkového kování, který je v posledních letech stále více důležitý. Za zmínku stojí také možnosti LED osvětlení v nábytku a vzorů na speciálních samozhášivých bytových textiliích. „Interiér se bude probírat ze všech možných směrů. Navíc mezi nás přijde i designérka Zuzana Schubertová, známá z televizních pořadů o bydlení,“ slibuje Ing. Bastlová.

„Co se týče tématu tradic, tak se zde posluchači dozví více o roli Lilly Reich v designu brněnské vily Tugendhat. Toto téma představí historička umění Bc. Barbora Benčíková. Zajímavou přednášku bude mít také ředitel Moravské galerie Mgr. Jan Press, který odkryje směr a vývoj expozic v přednášce ‚Muzeum jako obývák‘. Doc. Ing. arch. Ludvika Kanická, CSc. z Mendelovy univerzity pak vznese otázku ‚Nahrává dnešní doba tradicím?‘ a Ing. Jan Opitz se zaměří na téma dobré pověsti z mnoha úhlů pohledu,“ předesílá Ing. Bastlová a závěrem dodává, že všechny účastníky bude určitě zajímat téma produktivity a výpočtu cen za projekt, a také vystoupení speciálního hosta Ing. Ivo Tomana, autora několika bestsellerů v ČR i na Slovensku a uznávaného školitele osobního rozvoje, jehož téma „O talentu“ by si nikdo neměl nechat ujít.

Celý program konference lze nalézt na webu https://konference-interiery.cz/program.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina