technológie

Program DAEX pro výrobu nábytku a snížení časové náročnosti, pracnosti a chyb

Technologie_Spinar
Vytvořeno v TurboCADu součást DAEX DESIGN – autor: Petr Sochor
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Každý ví, že s tupými nástroji se pracovat nedá a stojí za to je čas od času nabrousit. To stejné platí i o programových technologiích. Má smysl si pro ně najít čas a zamyslet se nad tím, proč ve své firmě nemáme k dispozici kvalitnější vizualizace nebo proč zbytečně přepisujeme data z programů do programů či strojního vybavení. Kde vznikají chyby při předávání dat do výroby nebo při jejich vlastních dodávkách? Kde ztrácíme nejvíce času při zpracování grafického návrhu, cenové nabídky a podkladů do výroby?

Cesta ke zvýšení kvality komunikace se zákazníky a pracovníky ve výrobě nemusí být složitá ani nákladná. Firma ŠPINAR – software s.r.o. se těmito otázkami a řešením zabývá přes 25 let. Díky těmto zkušenostem máme určitý přehled o stavu dřevařských firem na našem trhu v České a Slovenské republice. Na jedné straně vidíme firmy, které postupně a s rozvahou začaly používat programové technologie a mohou stavět na dobrém základě svůj další rozvoj. Na druhé straně je však velká část firem, které mají zakoupené programy pro grafiku, optimalizace, kalkulace apod., a data neustále přepisují nebo pracně zpracovávají podklady pro obchod a do výroby nebo pro nářezová centra v tabulkových procesorech.

Ve firmách se většinou (pod tíhou časové tísně) sáhne po programových nástrojích podle jejich aktuálních potřeb nebo na doporučení. Zpravidla se prvotně řeší dílčí požadavky na obrázky návrhů nábytku nebo interiérů pro nabídky. Následně jsou to až požadavky na výrobní výstupy, optimalizace nářezových plánů a data do strojů a výrobních center.

Po nějaké době se ve firmách zjistí, že pořízená data nemají na sebe přímou vazbu a jejich úpravou se ztrácí hodně času a vznikají zbytečné chyby.

Díky letitým zkušenostem v této oblasti víme, že nejdůležitějším faktorem spolupráce v dodávkách programů je důvěra, pohodové jednání a vlastní kvalitní programové řešení. Našimi zákazníky jsou jak malé a stření rodinné firmy, tak i největší nábytkářské a truhlářské firmy na našem trhu.

Pro tento referenční příspěvek jsem požádal dvě středně velké výrobní společnosti nábytku, které byly ochotny napsat své zkušenosti se zavedením našich programů. Jsme rádi, že se nám podařilo rozšířit nové partnerské vztahy o firmy, kde funguje vzájemná důvěra, pohodové řešení problémů. Těší nás, že se našim zákazníkům brzy vrací investice do našich programů díky zvýšené efektivitě práce a konkurenceschopnosti.

První referenční partnerskou firmou je výrobní společnost nábytku INTERIÉRY CEFI s.r.o. (zastupuje jednatel společnosti pan Martin Csefalvay z ČR) a druhou společností je DL INTERIÉRY s.r.o. (zastupuje pan ing. Dušan Ziman ze SR).

Společnost INTERIÉRY-CEFI s.r.o.

ŠSW: Pane Csefalvay, prosím vás o krátké představení vaší společnosti a shrnutí technologií, které ve firmě využíváte.
M. C.: Společnost INTERIÉRY-CEFI s.r.o. vznikla v roce 2015, má za sebou tisíce zakázek a více jak 17 letou praxi a zkušenosti s atypickou dodávkou interiérů.

INTERIÉRY-CEFI s.r.o. – ukázka realizací

Moje firma má svůj individuální způsob práce a přístup k zákazníkům. Mojí vizí bylo vytvořit firmu, ve které bych uplatnil bohaté zkušenosti s řízením výroby a technologie v nábytkářském oboru kde bylo nutné vše posunout dle současné doby a připravovat se na částečnou automatizaci výroby. Firmu, která by zajistila svým zákazníkům profesionální služby v oblasti výroby nábytku nebo jejich částí. Chtěl jsem, aby naše firma dokázala fungovat jako profesionální nářezové centrum, které navíc nabídne opracováním hran a zajištění požadavků na vrtání a frézování na CNC. Vedle těchto služeb dodavatelům nábytku, ale i menším truhlářským firmám, jsem měl záměr nabízet dodávku interiéru na míru svým vlastním zákazníkům.

Celý článek si můžete přečíst na www.spinar-software.cz.

Společnost DL INTERIER, s.r.o.

ŠSW: Pán Ziman, prosím vás mohli by ste nám predstaviť vašu spoločnosť?
D. Z.: Naša spoločnosť patrí k stredne veľkým nábytkárskym firmám, ktorá pôsobí na slovenskom trhu viac ako 19 rokov.

DL INTERIÉR s.r.o. – ukázka realizací

Zameriavame sa na výrobu a montáž atypického nábytku a interiérov. Prakticky sme schopní vybaviť nábytkom na mieru akýkoľvek typ interiéru. Medzi naše produkty patria inte­riéry kuchýň, obývacích izieb, kancelárií, hotelov, spoločenských, reštauračných a predajných priestorov.

Celý článek si můžete přečíst na www.spinar-software.cz.

Děkujeme za rozhovor.

ŠPINAR – software, s.r.o. - logo

Kontakt:

ŠPINAR – software s.r.o.
Lipová 11, CZ-602 00 Brno
tel.: +420 543 236 223
e-mail: info@spinar.cz
www.spinar-software.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina