technológie

Zastřešená regálová sestava

Technologie_Ohra
Díky nové regálové sestavě od společnosti OHRA se podařilo firmě Abies Polska zvýšit skladové kapacity na stejné ploše o 20 procent. Procesy naskladňování a vyskladňování probíhají v průměru o 30 procent rychleji. Navíc se podařilo o 70 procent snížit škody na skladovaném zboží. Foto: archiv OHRA
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Díky změně způsobu skladování na zemi, na skladování v konzolových regálech značky OHRA, se podařilo polské dřevařské firmě Abies Polska zvýšit efektivitu v logistických procesech ve venkovním prostoru o 30 procent. Dřevěné zboží uložené v osmi regálových řadách dlouhých 26 metrů je navíc díky integrované střeše a opláštění vnějších stěn nyní chráněno před nepřízní počasí.

Zdržovaná efektivita

Firma Abies Polska je specialistou na obchodování s konstrukčním masivním (KVH) a lepeným vrstveným dřevem (BSH). Doposud ležely balíky se dřevem a jednotlivé hranoly o délce až 13,5 m v sídle firmy ve městě Pszów venku za zemi. Vlhko a nečistoty dřevěné zboží neustále poškozovaly. Především však příliš malé kapacity a velká potřeba času při přístupu ke zboží brzdily efektivitu v logistických procesech a ztěžovaly třídění jednotlivých objednávek.

Regály tvořící samostatnou budovu

Firma Abies Polska se proto rozhodla nahradit skladování na zemi konzolovými regály. Společnost OHRA k tomu dodala celkem osm regálů, každý z nich vybavený šesti skladovacími úrovněmi. Nejhořejší úroveň se nachází ve výšce pěti metrů – tím lze výrazně lépe využít disponibilní plochu venkovního skladu. Regály, které nesou vždy jednu střechu po obou stranách přečnívající o 2,7 m, jsou sestaveny tak, že se střechy překrývají. Dodatečnou ochranu zajišťuje opláštění vnějších stěn, které bylo podle zadání stavebního úřadu provedeno z vysoce kvalitních plechů. Regálová sestava tudíž tvoří samostatnou, velmi kvalitní budovu.

Flexibilní regálová konstrukce

S pomocí bočního vysokozdvižného vozíku je nyní možné mít přístup k jednotlivému zboží rychle a přímo. Díky volně zavěšeným konzolám lze výšku jednotlivých skladovacích úrovní velice rychle a bez použití nářadí upravit podle různé velikosti balíků.

O 30 procent efektivnější procesy

Díky nové regálové sestavě se podařilo firmě Abies Polska zvýšit skladové kapacity na stejné ploše o 20 procent. Nákladné překládání při přístupu k jednotlivému zboží už dnes není nutné. Procesy naskladňování a vyskladňování probíhají v průměru o 30 procent rychleji. Navíc se podařilo, i díky ochraně před povětrnostními vlivy, snížit škody na skladovaném zboží o 70 procent.

OHRA_2022_720x128

Kontakty:

OHRA Regalanlagen GmbH
Alfred-Nobel-Straße 24-44
D-50169 Kerpen (bei Köln)
Obchod Česká republika
Mazourova 1, Brno 636 00
Tel.: +420 530 324 688
Mobil: +420 776 024 121
E-mail: tichy@ohra.de
www.ohra.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina