materiály

Jak správně lepit nábytkové hrany

Materialy_Ostermann
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Specialista na hrany Ostermann nabízí velký výběr tavných lepidel pro strojní olepování hran. Ale jak truhláři/stolaři najdou ten správný výrobek? Odborníci z firmy Ostermann poskytují důležité základní informace a dávají praktické tipy.

Plněné EVA lepidlo je při výrobě nábytku a interiérového vybavení „klasikou“. Vyznačuje se snadnou manipulací, estetickým vzhledem spáry a nízkým sklonem k tažení vláken. Při použití neplněného tavného EVA lepidla jsou spáry užší a spotřebuje se méně lepidla. Proto jsou vyžadovány vyšší rychlosti posuvu. Pro výběr správného tavného lepidla je nejlepší využít praktické funkce filtrování v e-shopu Ostermann. V něm lze snadno a rychle najít typ lepidla, barvu, plnivo, výrobce, rychlost posuvu stroje nebo druh obalové nádoby a najít tak ten nejlepší výrobek pro individuální potřebu.

Na nábytku, který není vystaven vysokým teplotám ani vlhkosti, se zpravidla používá klasické tavné EVA lepidlo

Voděodolně? Pak jedině PUR!
U nanejvýš namáhaných lepených spojů – jako je tomu v případě nábytku do kuchyně a koupelny – je vhodné použití PUR lepidla. Díky chemickému spojení vzniká obzvláště vysoká odolnost vůči vysokým teplotám a vodě. Pevnost lepeného spoje a odolnost spáry vůči chemikáliím je navíc vyšší nežli u EVA lepidel. Zároveň je nižší spotřeba. Výsledkem je tudíž nadmíru tenká, na pohled dokonalá spára. Při optimálním nastavení stroje lze s tavnými PUR lepidly dokonce docílit i žádané „optické nulové spáry“.

Materialy_Ostermann

Je-li požadavkem odolnost proti vysokým teplotám a vodě, je tou správnou volbou tavné PUR lepidlo

Obavy z PUR lepidel nejsou namístě
Mnozí zpracovatelé již delší dobu přemýšlejí o tom, že přejdou na PUR lepidla, stále však váhají, protože olepovačka hran se po použití PUR lepidla musí vyčistit. Speciálně tomuto tématu se na webové stránce www.ostermann.eu věnuje jeden videonávod. Ten detailně ukazuje, jaké kroky jsou nutné při přechodu z tavného EVA lepidla na tavné PUR lepidlo a naopak. Obzvláště atraktivní jsou tavná PUR lepidla vlastní značky Ostermann REDOCOL. Mezi nimi je velké množství různých výrobků vysoké kvality za příznivou cenu. Ostermann má i pro čištění olepovaček hran vhodné výrobky. Ty mají pro lepší rozpoznatelnost modrou a červenou barvu a jsou k dostání od různých výrobců v různých velikostech balení.

Nejlepší poradenství
Na webové stránce Ostermann ZDE najdete ještě jednou přehledně shrnuté nejčastější otázky s příslušnými odpověďmi odborníků. V případě dalších otázek jsou Vám naši kompetentní odborníci rádi k dispozici i na telefonu.

OSTERMANN na všechny hrany

Kontakty:

Ostermann Česko spol. s r. o.
Lomnického 1705 / 9
CZ-140 00 Praha 4 – Nusle
tel.: +420 255 717 371
e-mail: prodej.cz@ostermann.eu, prodej.sk@ostermann.eu
www.ostermann.eu

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina