aktuality

Konference INTERIÉRY 2021 –#vize #inovace #realizace

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Jubilejní, v pořadí již 10. ročník odborné konference INTERIÉRY 2021 se uskuteční ve čtvrtek 4. listopadu 2021. A to v Brně na výstavišti BVV v přednáškovém sále Rotunda veletržního pavilonu A.

Konference, organizovaná interiérovou designérkou Ing. Ivou Bastlovou DiS. letos s hlavním tématem #vize #inovace #realizace“, je určena interiérovým designérům, architektům, výrobcům nábytku a dalším profesionálům z oboru interiérů.

Účastníci se mohou těšit na 20 přednášek rozdělených do čtyř tematických bloků. První z nich odstartují Ing. Milan Vrbík, svojí prezentací vzniku a záměru Institutu interiérových designérů, a po něm Ing. arch. Tomáš Podrázský otevřením důležitého tématu „Jak a proč odmítat zakázky“. V dalších vstupech pak Richard Sajdl ze společnosti Blum pohovoří o výzkumu potřeb uživatelů nábytku a specialista na ergonomii Mgr. Tomáš Fassati na téma „Nejdřív zdraví, pak až inovace.“ První blok uzavře Jiří Pivoňka s inspirací k používání nábytkového kování v domácnosti inovativním způsobem.

„V dalším bloku se spolu s Ondřejem Valachem podíváme na téma virtuální reality, kterou si budete moci vyzkoušet i v praxi. Poté vás zcela určitě zaujme také téma ‚3D tisk a upcyklace v oboru nábytku‘, které má z praxe vyzkoušené Ing. David Škaroupka, Ph.D. Na otázky, jak rychle změřit prostor do projektu či jak pracovat s umělou inteligencí a smart zařízeními v interiéru, vám odpoví Ing. Ivan Cimr svojí přednáškou ‚Za 2 minuty hotovo‘ a po něm Ing. Martin Čermák přednáškou ‚Inteligence v interiéru‘. Poté vás čeká téma elektrifikace nábytku od Lukáše Sládka,“ slibuje organizátorka Ing. Iva Bastlová.

Odpolední program otevře MgA. Kryštof Haničinec, který bude hovořit o tématu psychologie prostoru a jeho výzkumu vybavení domácností. Poté čeká posluchače mimo jiné i např. málo skloňované téma neuroestetika v praxi, na které je specialistka Dominika Grygarová, či odpověď bytového designéra Alexe Bruta na otázku, zda je růžový interiér šik nebo kýč.

„Závěrečný přednáškový blok zahájí specialista na kreativitu a inovace PhDr. Petr Krajáč, Ph.D. Poté vás překvapí vlastnosti k navrhování dřevěných podlah, představené Liborem Fojtíkem. Na otázku, jak si poradit s nehořlavými povrchy, vám odpoví Štěpán Malík. Jestli se dá bydlet pod zemí – a jak, tak na tuto vizi i realizaci ukáže Ing. Martin Pribila,“ upřesňuje Ing. Bastlová s dovětkem, že celou akci ukončí designérka Mirka Došlá, kterou mnozí znají z televizního pořadu a která se podělí o své vize a přístup.

Celý program konference lze nalézt na webu https://konference-interiery.cz/program/, kde je k dispozici také on-line registrace na akci https://konference-interiery.cz/prihlaska/.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina