aktuality

LD Seating směřuje k zero-waste konceptu výroby

Ve společnosti LD Seating ze zbytků usní a prémiových textilií šijí dárkové předměty
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Při výrobě čalouněných částí židlí a křesel ve společnosti LD Seating každoročně zpracují kilometry velice kvalitních potahových látek. Vzhledem k designu produktů a navrženému řešení střihů není možné tento proces udržet jako bezodpadový. Ve firmě ale našli způsob, a to i v souvislosti s jejich směrováním k zero-waste konceptu výroby, jak se k bezodpadovosti alespoň co nejvíce přiblížit.

Řešení této situace paradoxně přinesl velmi turbulentní rok 2020, kdy i LD Seating zasáhly následky lockdownu a řešili nedostatek zakázek. V tu chvíli Jitka Hurábová, jednatelka společnosti, zúročila zkušenosti z předešlé krize a našla pro švadleny novou práci. Ze zbytků usní a prémiových textilií začaly šít tašky, penály, pouzdra a vaky. Větší kusy látek zase našly uplatnění ve stavebnici BLOCK. Jde o úplně nový byznys, který má potenciál i do budoucna, a který odráží firemní hodnoty: polidšťování kanceláří, rozvíjení kreativity a snahu neplýtvat zdroji.

Veškeré látky použité na tašky, pouzdra i vaky pocházejí z odstřižků a prostřihů, které by bylo možné označit nálepkou „odpad z výroby“. Jitka Hurábová dodává: „Věříme, že tyto drobné dárkové předměty budou dělat radost našim obchodním partnerům a zákazníkům stejně jako nám. Sázíme nejen na design, ale i na udržitelnost!“

Stavebnice BLOCK
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina