aktuality

Zastrešenie odborných lesníckych služieb cez Národné lesnícke centrum

Novovymenovaný riaditeľ NLC na Slovensku Ing. Peter Balogh, PhD.
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Národné lesnícke centrum (NLC) na Slovensku zastrešuje všetky základné koncepčné činnosti, ktoré súvisia s rozvojom a využívaním hospodárskych funkcií lesov. Jeho zriaďovateľom je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Na základe výberového konania vymenoval minister Ing. Ján Mičovský, CSc. za riaditeľa NLC Ing. Petra Balogha, PhD. Úspešný bol v 1. kole výberu a následne aj v 2. kole (21. 9. 2020) z dvoch kandidátov preukázal pri prezentácii najserióznejšie odhodlania a naplnenia strategických zámerov.

Ing. Peter Balogh, PhD. pôsobí v Národnom lesníckom centre od roku 2006. Je absolventom Lesníckej fakulty Technickej univerzity Zvolen s hlavným zameraním na hospodársku úpravu lesov. Vo vrcholnej riadiacej funkcii chce pokračovať pri akceptácii a prospešnosti inštitúcie, ktorá efektívnym a transparentným spôsobom poskytuje komplexné a odborné lesnícke služby. Bude usmerňovať lesnícku prevádzku pre naplnenie strategických cieľov lesníckeho a drevárskeho sektora. NLC pokrýva na Slovensku lesnícku vedu a výskum, hospodársku úpravu lesov, komplexné zisťovanie stavu lesov a lesníckych činností, dopĺňa výchovu a vzdelávanie lesníckych stavov.

Národné lesnícke centrum tvoria na národnej úrovni výskumné a vývojové ústavy so zameraním na inovácie lesného hospodárstva a drevospracujúceho priemyslu:

  • Lesnícky výskumný ústav Zvolen,
  • Ústav lesníckeho poradenstva a vzdelávania Zvolen,
  • Ústav lesných zdrojov a informatiky Zvolen,
  • Ústav pre hospodársku úpravu lesov Zvolen.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina