výstavy

Interzum 2019 – pohľad zvnútra stánku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzercia

Vystavovanie kovania už dávno nie je len jeho vyňatím z obalu a zavesením na atraktívny podklad. To, čo naozaj zaujme, je jeho aplikácia. Ak je firma pôvodne etablovaná ako výrobca kovania najmä do kuchynského nábytku, je potrebné presvedčiť o vhodnosti kovania aj do iných obytných priestorov. Takto sme vo firme Blum predstavili na výstave Interzum 2019 svoje výrobky v koncepte moving ideas.

Výstavná plocha mala svoju centrálnu časť, z ktorej boli lúčovite rozvinuté jednotlivé, logicky usporiadané sekcie kovania. Aj v prípade známych skupín výrobkov bol dôraz kladený na jasne štruktúrovaný systém kovania. Na malej ploche bola predstavená široká paleta závesov na rôzne použitia, ale aj s dôrazom na rozličnú farebnú povrchovú úpravu a jej kombinovateľnosť s inými materiálmi (tmavé povrchy, dymové sklo, textil a pod.).

TANDEMBOX, ktorý poznajú už generácie, predstavil všetky svoje inovatívne zmeny, ktorých bolo od roku 1993 spolu devätnásť (čiastočný/úplný výsuv, INSERTA, ORGA LINE, lišta 50 kg, SPACE CORNER, BLUMOTION, SERVO-DRIVE, antaro …). Panel zobrazil všetky technické aj dizajnové možnosti.

Rad zásuviek LEGRABOX priniesol akcent na individualizáciu zákazníka. Nové povrchové úpravy, iné štruktúry s dôrazom na haptiku či branding zákazníka umožnia aj v malých sériách umocniť dojmy najvyššej požadovanej triedy nábytku.

Novinkou bol systém zásuviek MERIVOBOX, situovaný medzi klasický TANDEMBOX a luxusný LEGRABOX. S extrémne jednoduchým spracovaním a montážou. S plnými bokmi, s viacerými výškami, s relingom, s BOXCAP aj  BOXCOVER (na svoje si prídu aj vyznávači pomaly zabudnutého TANDEMBOX intivo). Korpusová lišta „L“ umožňuje nový dizajn boku s vnútornou plochou stenou a súčasne vznášavým chodom aj pri vysokom zaťažení. Zatiaľ však nie sú známe farby ani termíny uvádzania na trh.

Samostatná časť bola zameraná na zasúvacie dvere POCKETSYSTEM. Tie sú určené na uzatváranie priestorov, napr. malých kuchýň včlenených do obytného priestoru, domáceho baru alebo napr. práčovne. Pohyb krídel je len na mechanickom základe, ale s využitím prvkov TIP-ON BLUMOTION.

Skvelým nápadom boli aplikácie ukázané na bulvári výstaviska. Na malej ploche na neustále rotujúcej točni dvaja figuranti predvádzali reálny nábytok v skutočných situáciách. Otváranie dvierok, vysúvanie zásuviek, stúpanie na nový stupienok SPACE STEP, aretácia výsuvných políc, či vyklápanie vysoko situovaných výklopov. To všetko ste mohli zažiť ako film bez toho, aby ste zmenili svoje miesto. Veľmi zaujímavá prezentácia aplikácii kovania – naživo, v reálnych situáciách. Môžete si ju pozrieť na videu TU. Pre zaujímavosť, na točni sa v pravidelných intervaloch striedali tri dvojice, inak by sa im predsa len zatočila hlava.

Na časté otázky z výstav a predstavovaní výrobkov Blum s podporou otvárania so SERVO-DRIVE, či je možné otvárať výklopy a zásuvky hlasom, máme odpoveď. Dá sa. Zatiaľ len v polohe štúdie. Ten však, kto mal záujem, si to mohol osobne vyskúšať so systémom SERVO-DRIVE smart.

V ďalšej časti bol predstavený servis podpory pre partnerov vo všetkých stupňoch výroby nábytku aj jeho predaja. Čoskoro bude sprístupnený nový korpusový konfigurátor, ktorý zjednoduší prípravu výroby. Systém objednávania dokáže prepojiť so systémom predajcu. Elektronizácia zasiahla aj doplnkový program k vŕtacím strojom MINIPRESS. Elektronicky riadené dorazy v nových pravítkach EASYSTICK zracionalizujú výrobu aj v malých prevádzkach.

Chceme byť partnerom v celom výrobnom procese. Chceme byť zdrojom inšpirácií a poskytovateľom riešení. Verím, že sa nám to podarilo.

Autori: Mgr. Blanka Benková, Ing. Norbert Šebo
Reprezentanti Julius Blum GmbH pre Slovensko
Kontakty: blanka.benkova@blum.com; norbert.sebo@blum.com
Foto: archív autorov

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina