aktuality

Summit dřevařského průmyslu na veletrhu LIGNA 2019

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Příští veletrh LIGNA, který proběhne od 27. do 31. 5. 2019, bude zaměřen na tři klíčová témata: „Integrovaná výroba – zákazníkovi přizpůsobená řešení“, „Chytré povrchové technologie“ a „Přístup ke zdrojům a technologiím“. Pro prvotní zpracovatele dřeva je veletrh LIGNA důležitou platformou pro dialog a nejnovější technologie a také vstupní branou na nové trhy. Totéž platí o Summitu dřevařského průmyslu, jehož tématem bude „Přístup ke zdrojům a technologiím“.

Summit dřevařského průmyslu je společné dílo Deutsche Messe AG, organizátora veletrhu LIGNA, a Německé rady lesního hospodářství (KWF) a v roce 2019 se bude konat již potřetí. Najdeme ho v samém srdci haly 26 a jeho součástí bude fórum, salonek a výstavní prostor. Mezi jinými se zaměří na způsoby optimalizace celého hodnotového řetězce lesnictví-dřevo-logistika (od stojících stromů až po finální zpracování v dřevařském závodě) stejně jako na ochranu lesů před biotickým a abiotickým poškozením, na klimatické a environmentálně přívětivé procesy těžby a budoucnost lesního a dřevařského průmyslu.

K dalším klíčovým tématům, které bude Summit pokrývat, patří digitalizace v lesnictví, ochrana a integrita dat, lesní požární ochrana, lesní infrastruktura, silniční sítě a logistika. Digitální technologie nyní pokrývají celý lesní hodnotový řetězec od informací o lesích a integrovaných těžebních systémech až po moderní postupy hospodaření v lese. Mezi tyto technologie patří drony, aplikace, laserové skenery a všechny druhy sofistikovaných softwarů. Udržitelná správa lesů zahrnuje obrovské množství údajů, jako jsou údaje o inventáři lesů, údaje o lesnictví, údaje o životním prostředí a volně žijících živočiších, provozní údaje a údaje týkající se studií proveditelnosti, analýzy rizik, nehod, poškození lesů a monitorování. Stejně jako v jiných průmyslových odvětvích je klíčem k co nejlepšímu využití těchto rozsáhlých datových toků efektivní software pro správu dat. Digitalizace bude proto v popředí témat příštího ročníku Summitu dřevařského průmyslu, a to jak v diskusních fórech, tak ve výstavní oblasti.

Summit dřevařského průmyslu v roce 2017 přilákal delegace z Brazílie, Bulharska, Chile, Německa, Finska, Kanady, Kolumbie, Rumunska, Ruska, Ukrajiny a USA a vyústil v zakázky v hodnotě více než 30 milionů eur.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina