aktuality

Stavbárski dekani v kúpeľoch

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Dekani a členovia vedenia Stavebných fakúlt vysokých škôl v Českej republike a na Slovensku dnes (24. 5. 2018) rokujú v Bardejovských Kúpeľoch. Hodnotia účinnosť a výsledky fakúlt. Vymenia si skúsenosti pre budúce akademické obdobie. Zaoberajú sa námetmi stavebných firiem a investorov na realizáciu stavieb a drevostavieb. Vzájomne sa oboznamujú s argumentmi pre poradenstvo v budovaní a prestavovaní stavebných objektov. Motívom je aplikácia  „Drevo v meste“ s využívaním drevených panelov v konštrukciách a ďalších drevených prvkov v stavbe.

Na rokovanie ich pozval dekan Stavebnej fakulty Technickej univerzity Košice prof. Ing. Vincent Kvočák, PhD. do kongresového hotela Alexander v Bardejove.

Hotelový komplex Alexander je spojený s kúpeľmi, hlavný bazén má kupolovú strechu z lepeného dreva. V kúpeľnom parku zrekonštruovali Lávku priateľstva ponad cestu v dĺžke 54,2 m s nosníkmi z lepeného dreva. V blízkosti je skanzen Múzeum ľudovej architektúry a drevenými kostolmi. V dvoch etapách vybudovali Liečivú kyslíkovú cestu. V okolí je veľa nových účelových stavieb – drevená rozhľadňa, cyklistické trasy s drevenými altánkami a drevenými informačnými tabuľami.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina