aktuality

Erotické pomůcky ze dřeva na Prague Design Week

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Kampus Hybernská v Praze se od pondělí 21. až do neděle 27. května proměnil v centrum českého designu. Na pátém ročníku akce s názvem Prague Design Week se představuje více než 80 umělců a návštěvníkům ukazuje nejen výsledky své práce, ale třeba také pracovní postup, jakým k nim došli.

„Letos se nám podařilo dát dohromady skvělou kombinaci designérů, od nováčků po zavedené značky. Návštěvníci v rámci přehlídky mohou obdivovat módu, šperky, nábytek či produktový design, zúčastnit se workshopů nebo zamířit do Design Kina a podívat se na některý z krátkých filmů. Každý podvečer je navíc připravena přednáška tří designérů, ve výlohách nedaleké Pasáže českého designu u České národní banky se zase po celý květen vystaví výtvory vybraných tvůrců,“ popisuje letošní program Ondřej Krynek, zakladatel a organizátor festivalu.

K vidění jsou ale i poněkud bizarní předměty, jako např. originální dřevěné erotické pomůcky značky wood.u, která na minulém ročníku Prague Design Week získala ocenění pro druhý nejlepší produkt výstavy. „Pod značkou wood.u se skrývají ručně vyráběné dřevěné erotické pomůcky. Použité dřevo pochází výhradně z českých lesů a zahrad, kde jej pečlivě vybíráme a následně s láskou opracováváme,” představuje koncept Vítek Maca. Za vznikem značky stojí originální studentský nápad, ale i reakce na dosavadní nabídku erotických obchodů.

Foto: Dimír Šťastný

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina