aktuality

Stavby s vůní dřeva 2018 byly odstartovány

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Největší česká studentská soutěž zaměřená na dřevěné stavění „Stavby s vůní dřeva“, pořádaná Nadací dřevo pro život, zahajuje svůj 6. ročník. Studenti vyšších a vysokých odborných škol tak opět získávají prostor ukázat veřejnosti i svým potenciálním zaměstnavatelům svůj talent a předvést, co umí navrhnout ze dřeva.

Do soutěže se mohou přihlásit studenti z České republiky a Slovenské republiky, a to až do 30. 6. 2018. Vítězové, o kterých v průběhu letošního léta rozhodne odborná porota a široká veřejnost, se mohou těšit na ceny v celkové hodnotě 230 000 Kč.

Do 6. ročníku soutěže mohou zájemci z řad studentů přihlašovat své návrhy dřevěných staveb a konstrukcí do dvou nových soutěžních kategorií: „Dřevěné stavby – malé“ a „Dřevěné stavby – velké“. Kromě technických náležitostí díla, které jsou definované v soutěžních podmínkách na webu http://www.stavbysvunidreva.cz, je třeba u přihlášeného návrhu zohlednit také téma letošního ročníku s názvem „Dřevo je naše budoucnost“.

Po vyhodnocení soutěže, pořádané pod záštitou příslušných ministersteva 15 odborných fakult a škol z ČR a SR, získá každý student certifikát o účasti v soutěži a zpětnou vazbu od organizátora (Nadace dřevo pro život) na své soutěžní dílo. Dále obdrží pozvánku na podzimní slavnostní vyhlášení vítězů spojené s rautem se zástupci významných dřevozpracujících podniků a se seminářem zaměřeným na osobní a profesní rozvoj a také roční předplatné časopisu Dřevo a stavby v tisku i on-line.

Vítězové soutěže získají spolu s finanční odměnou (2x 50 tis. Kč a 2x 10 tis. Kč) ještě možnost zúčastnit se exkurze ve výrobních závodech partnerských podniků Stora Enso Wood Products v ČR a Kronospan CR v Jihlavě, dále pak hmotné ceny od společností SEMACZ a A.W. Faber-Castell a od letošního roku nově také roční předplatné odborných časopisů Dřevařský magazín a Stavebnictví. „Všichni vítězové navíc obdrží originální dřevěný diplom Nadace dřevo pro život,“ doplňuje Ing. Lenka Trandová, vedoucí soutěžního projektu pořádaného za podpory hlavní partnerů s.p. Lesy ČR, Ministerstva zemědělství ČR a s.p. Vojenské lesy a statky.

 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina