materiály

Na detailu záleží. Hrany pro jedinečný design.

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Individualita a autentický vzhled hrají v designu nábytku důležitou roli. Hrany propůjčují deskovým materiálům elegantní vzhled a odolnost.

Čelní hrany

Investice do inovací a nových technologií jsou důležité pro neustálý vývoj dekorů a povrchů, které jsou přirozené na dotek i na pohled. Nejnovějším případem toho je technologie Feelwood, která respektuje touhu po přirozených a autenticky vypadajících produktech se vzhledem masivního dřeva, které se zároveň dobře udržují.

Feelwood: je jednoznačně to nejlepší z obou světů a jeho název hovoří za vše. Povrchy jsou k nerozeznání od masivního dřeva. Zároveň jsou ve srovnání s přírodním dřevem trvanlivější a stálobarevné.

Detail hraje velkou důležitost, proto i hrany sladěné v dekorech i struktuře propůjčují elegantní a zároveň robustní vzhled. Velkým trendem jsou v dnešní době příčné čelní hrany. Zejména pracovní desky ve struktuře Feelwood s rovnou ABS hranou korespondují s trendem ostrých hran, které je možné opatřit čelními hranami, a vytvořit tak vzhled příčného řezu spárovkou.

Kontrastní hrany

Design nábytku je nyní, více než kdy dříve, zaměřen na kombinace různých materiálů. Kontrastní hrany přináší výrobcům a architektům jedinečný nástroj pro tvorbu neobyčejných návrhů. Kontrastní hrany vytvářejí velmi zajímavé akcenty mezi hranou a deskou. Možností kombinací je mnoho.

Hrany Doppia mají ve svém designu navíc něco zvláštního

Použitím této hrany se nábytek stane mimořádně vizuálně přitažlivým. Tato PMMA hrana dokresluje iluzi vzhledu skla a přináší tenký, elegantní design. Zde konkrétně v dekoru F8982 AC Doppia černozlatá firmy EGGER získala „Zvláštní ocenění” na German Design Award 2017. Hrana PMMA Doppia je v souladu s trendem designu zdůrazňujícím kontrasty.

Trend téměř černých odstínů s jemnými bílými kontrasty

V designu nábytku a interiérů se stále více kombinují různé uni barvy. Trend velmi tmavých dekorů v kombinaci se světlými akcenty je zvlášť oblíbený. Dekory hran zvýrazňují tmavé dekory desek s jemnými kontrastními liniemi a podtrhují geometrický tvar desky.

Akcenty hran: přirozené a autentické

Zajímavý vzhled může být vytvořen pomocí kontrastních hran v dekorech dřeva. Pro dosažení vzhledu biodesky se ideálně hodí ABS hrany s třívrstvou optikou. Tyto hrany přinášejí přirozené akcenty také v kombinaci s jednobarevnými odstíny.

Moderní detaily pro atraktivnější nábytek

Pozorujeme stále oblíbenější skandinávský styl s použitím překližky potažené laminátem, pro který máme v nabídce ABS hranu se vzhledem Multiplexu. Tato hrana je zajímavá díky svému černému podkladu. Kombinace s jednobarevnými dekory vytváří dojem vysoce kvalitního povrchu. Hrana ABS Multiplex má černé jádro a vytváří v kombinaci s neutrálními jednobarevnými odstíny vysoce moderní povrch.

Na detailu totiž záleží

  • EGGER Kolekce dekorativních materiálů 2017–2019 obsahuje 13 kontrastních hran s různými designy pro více možností použití.
  • Kontrastní hrany EGGER vytvářejí mezi hranou a deskou zajímavé akcenty.
  • Pět variant dekorů Doppia pro nevšední návrhy designů.
  • Tři dekory kontrastních hran zvýrazňují dekory tmavých desek jemnými bílými kontrastními liniemi.
  • Vzhledu biodesky je dosaženo použitím třívrstvých ABS hran.
  • Hrana Multiplex/černý základ zaujme svým vzhledem podobným překližce potažené laminátem.
  • Monochromatický trend v kombinaci s dekorem Linea černá vytváří zvýrazňující akcenty na bílých površích.

Foto: EGGER Holzwerkstoffe

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina