aktuality

Milánský veletrh Xylexpo 2018 se představil v Brně

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Milánský veletrh Xylexpo představil v Brně svůj příští ročník, který proběhne v termínu 8. – 12. 5. 2018. Prezentace byla pořádána italským Institutem pro zahraniční obchod (ICE) ve Vídni ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou.

Veletrh Xylexpo, který se koná každé dva roky, patří k hlavním evropským veletržním událostem v oblasti technologií pro zpracování dřeva. Prezentaci veletrhu, která se uskutečnila ve čtvrtek 2. listopadu v rámci brněnského veletrhu Wood-Tec, vedl Carlo Alberto Strada z oddělení vnější komunikace veletrhu Xylexpo. Milánský veletrh měl v Brně také svůj stánek.

Posledního ročníku veletrhu Xylexpo, jež proběhl v roce 2016, se zúčastnilo 443 vystavovatelů, jež ve třech výstavních halách zabrali plochu o rozměru 30 000 m2. Veletrhu se zúčastnilo na 18 000 profesních návštěvníků, z čehož třetina ze zahraničí.

V roce 2018 pořadatelé otevřou další, čtvrtý, výstavní pavilón. „K tomuto rozhodnutí, a tudíž k navýšení výstavní plochy, nás přiměla větší atraktivita italského trhu, celkově lepší hospodářská situace a také to, že mnozí z vystavovatelů poptávají větší výstavní plochu,“ vysvětluje ředitel veletrhu Xylexpo, Dario Corbetta.

Haly 1 a 3 budou hostit firmy specializující se na stroje a nástroje pro zpracování plošných materiálů, povrchovou úpravu a související produkty, hardware, polotovary a materiály; haly 2 a 4 budou věnovány strojům a nástrojům na zpracování plošných materiálů a masivního dřeva, zařízením a nástrojům pro primární operace, polotovarům a doplňkovému příslušenství.

V souladu s přístupem, který Xylexpo přijal před několika lety, bude i tentokrát mít každá hala své „ohnisko“ reprezentované jedním nebo několika průmyslovými „giganty“. V hale 1 budou tuto roli hrát Biesse a Barberan, v hale 2 pak SCM Group. Homag a Cefla budou centrem haly 3, IMA a Weinig haly 4.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina