aktuality

Společnost MASONITE představila novinky pro podzimní stavební sezónu a své vize do dalších let

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

MASONITE1m  MASONITE CZ spol. s r.o., největší český výrobce dveří s tradicí již od roku 1960, představil na stavebním veletrhu FOR ARCH interiérové dveře se zvýšenými užitnými vlastnostmi.

MASONITE Lume mPrvní podzimní novinkou jsou certifikované dřevěné protipožární dveře LUME EXTRA Safety Acoustic s deklarovanou bezpečnostní třídou RC 2 a zvýšenou protihlukovou odolností. Sériově vyráběný produkt s příslušným zabudovaným kováním s osazením do ocelových zárubní se používá jako požární uzávěr pro dělení na požární, bezpečnostní, protihlukové úseky a na únikové cesty. Druh konstrukce dveří DP3 s požární odolností EI1 30/EI2 30/EW 30 má hodnotu váhové vzduchové neprůzvučnosti Rw 34–35 dB. Protipožární dveře musí být v plné verzi, ale povrchová úprava je vyrobena na přání zákazníka. Každé protipožární dveře se identifikují bezpečnostním štítkem.

MASONITE Aqua mNovinkou, určenou pro provozovatele průmyslových, komerčních a občanských provozů, jako jsou výrobní provozy, bazény, nemocnice, automyčky, kuchyně atd., jsou interiérové voděodolné a nárazuvzdorné dveře AQUA EXTREM. Jsou odolné proti vodě i nárazu a mohou mít i protipožární odolnost (EI 30, Rw 32 dB). Pokud v prostorech dochází k výkyvům teplot, dveře se vyrobí s povrchovou úpravou klima III., která zajistí rovinnost dveří a jejich celistvost. Odolnost povrchu je zajištěna opláštěním 2mm ABS materiálem (plast). Rám dveří tvoří plastový hranol s hliníkovou výztuhou s polystyrenovou výplní. Otočné dveře s polodrážkou se osazují do ocelových zárubní s těsněním nebo do voděodolných obložkových zárubní AQUA. V individuální specifikaci si lze vybrat i nerozbitné prosklení až do ¾ velikosti dveří.

„Nové produkty reagují na zvyšující se požadavky českého a slovenského trhu na speciální interiérové dveře, a to protipožární, bezpečnostní a akustické,“ komentuje Ing. David Krubner, obchodní a marketingový ředitel MASONITE CZ spol. s r.o., a doplňuje: „Dále je viditelným trendem v povrchové úpravě dveří odklon od kašírování ke kontinuálně lisovanému laminátu (CPL). Je to v současnosti nejžádanější druh povrchu. Zajímavé také je, že trend bílé barvy dveří se drží již několik desetiletí a stále neopadává. Na našem a slovenském trhu také roste poptávka po vyšších dveřích (od 2100 mm), které se používají v rezidenčním i nerezidenčním sektoru a dodávají místnostem punc exkluzivnosti.“

Jihlavský producent vyrobil v loňském roce cca 590 000 kusů dveří s obratem 608 mil. Kč. Podstatnou část výroby exportuje do 10 evropských zemí. Dveře a zárubně dodává do různých sektorů trhu, od dodávek pro velkoobchodní řetězce až do sítí prodejen se stavebním materiálem. Prodejní místa na českém trhu se trvale rozšiřují a v současné době 271 prodejen obsluhuje celý region.

Při zavádění nových produktů, stejně jako při průběžném zlepšování výrobních postupů, využívá vývojový tým technickou podporu MASONITE výzkumného centra, které sídlí v americkém Chicagu. Tato podpora je významným benefitem koncernové příslušnosti.

Ing. Pavel Šatný, MBA, generální ředitel MASONITE CZ spol. s r.o., dodává: „Změny ve výrobě, portfoliu i organizaci společnosti jsme zahájili již v loňském roce. Pro příštích pět let máme připravenou investiční strategii ve výši 150 mil. Kč, která se zaměřuje na zlepšení technologických postupů, automatizaci a robotizaci, prosazení se na nových trzích a marketing. K investicím do automatizace přistupujeme také z důvodu nedostatku kvalifikovaných pracovních sil v našem regionu Vysočiny. Výrobní provoz je v 3směnném režimu, ale přesto to není dostatečné. Naší pozici v zahraničí budeme posilovat marketingovými aktivitami, účastí na veletrhu BAU 2019 v Mnichově a také zvažujeme širší spolupráci s CzechTrade na jiných trzích. Například ve Francii, Holandsku a Německu potřebujeme více představit naši společnost a přístup ke zpracovávání dřevěných produktů s ohledem na environmentální vhodnost a ekonomicky udržitelné lesní hospodaření související s naší certifikací FSC.“

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina