aktuality

Veletrh FOR WOOD představí novinky z oboru stále populárnějších dřevostaveb

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Forwood1mV pořadí 11. ročník tradičního veletrhu FOR WOOD zaměřený na téma dřevostaveb a využití dřeva od konstrukce až po střechu, se letos opět uskuteční na výstavní ploše PVA EXPO PRAHA od 20. do 24. září.

Spolu s přehlídkou oborových trendů bude pro návštěvníky připraven i bohatý doprovodný program a poradenský servis. Generálním partnerem mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2016 je Skupina ČEZ.

Dřevostavby dnes na první pohled obvykle ani nepoznáte. Jsou totiž mezi nimi i objekty postavené ze sendvičových konstrukcí a zděné objekty, které mají dřevěný krov s obytným podkrovím. K velkým výhodám dřevostaveb patří významné úspory za energie, což je důvod, proč jsou dřevostavby oprávněně označované jako stavební systém budoucnosti. V roce 2014 bylo v ČR postaveno 1246 dřevostaveb pro bydlení, což činí 9,23 % z celkové výstavby. V loňském roce jich bylo dokončeno 1791, což představuje 13,4 % výstavby v ČR a je patrné, že obliba dřevostaveb stále roste.

Těmito a dalšími tématy se bude zabývat letošní ročník tradičního veletrhu FOR WOOD, který představí návštěvníkům aktuální oborové trendy a zaměří se na využití dřeva ve stavebnictví od základní konstrukce až po střechu. Setkáte se na něm s technologickými inovacemi, konstrukčními prvky dřevěných staveb, moderními materiály a také s odpovídajícím softwarovým vybavením, stroji a nářadím. Návštěvníci se dozvědí, jaké jsou výhody a nevýhody dřevostaveb, jak vybrat ten nejlepší materiál, případně jaké technologické postupy mohou na zhotovení dřevostavby s výhodou použít.

Forwood2mMezi vystavovateli budou opět jedničky svého oboru. Řadí se k nim například společnost ALFAHAUS, která se specializuje na výrobu nízkoenergetických a pasivních dřevostaveb, k nimž se řadí montované, rodinné a bytové domy, nástavby a komerční stavby. Návštěvníci si také budou moci prohlédnout sortiment firmy HPM TEC vyrábějící spojovací materiály špičkové kvality určené převážně profesionálům, a také expozice společnosti CIUR zaměřené na tepelné a zvukové izolace, průmyslová vlákna pro silniční stavitelství, hutnický, energetický a automobilový průmysl a technické zařízení budov. Svou nabídku dřevostaveb představí společnost HAAS FERTIGBAU, jež vedle rodinných domů stále častěji realizuje i mateřské školky, či stavby sportovních a volnočasových areálů, dále firma RD Rýmařov, která klade důraz na zdravotní nezávadnost používaných materiálů a ve všech požadavcích splňuje i přísné normy tradičních zemí Evropské unie, a společnost MS HAUS specializující se především na rodinné domy na klíč a na stavby pro rekreaci.

Zájemci o návštěvu veletrhu FOR WOOD mohou využít bezplatnou vstupenku pro čtenáře Dřevařského magazínu.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina