aktuality

Vysokoškolské diplomy nie sú obmedzené vekom

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

U3V TUZVOmObľúbenou formou vzdelávania seniorov sú Univerzity tretieho veku. Pri Technickej univerzite vo Zvolene už ukončilo štúdium tisíc absolventov.

Diplom s poradovým číslom 1000 prevzala Mária Kotálová. Tohto roku promovalo 140 seniorov v 17 študijných odboroch v rámci Drevárskej fakulty, Lesníckej fakulty, Fakulty ekológie a environmentalistiky, Fakulty environmentálnej a výrobnej  techniky. Diplomy im odovzdal prorektor TU pre pedagogickú prácu RNDr. Andrej Jankech, PhD.

Najstaršou študentkou v uplynulom akademickom roku na zvolenskej TU v rámci Univerzity tretieho veku bola 90-ročná Katarína Kovácsová. Bývalá učiteľka stále túži po rozširovaní obzoru vedomostí. Najskôr získala diplom v odbore filozofia. Pokračovala na Technickej univerzite Zvolen, kde sa venovala dejinám nábytku a dizajnu. A opäť sa vrátila k štúdiu angličtiny.

Zvolenská Univerzita tretieho veku má neustále dostatok záujemcov o vzdelávanie. Svoju činnosť rozšírila aj v Detve. Umožňuje vzdelávanie pre skupinu 14 seniorov Denného centra Stará Detva. Okrem počítačového programu absolvujú aj štúdium angličtiny, finančnú gramotnosť, aj cvičenia pamäti. Program financujú z medzinárodného projektu Erasmus+.

Foto: Tisíca absolventka Univerzity tretieho veku, organizovanej TU Zvolen, Mária Kotálová.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina