aktuality

Veľtrh Nábytok a bývanie 2016 otvoril svoje brány

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

NaB16 1mPočas šiestich dní (8. – 13. marca 2016) ponúkne 450 vystavovateľov zo šiestich krajín novinky zo sveta dizajnu a náročné kombinácie nábytku pre zariaďovanie domov a bytov. Firmy prišli na veľtrh Nábytok a bývanie 2016 za účelom nadviazania nových kooperačných a obchodných vzťahov.  

Veľtrh Nábytok a bývanie v Nitre patrí už celé štvrťstoročie (od roku 1990) k najvyhľadávanejším a najúspešnejším veľtrhovým podujatiam na Slovensku. V otváracom príhovore riaditeľ š.p. Agrokomplex – Výstavníctvo v Nitre Ing. Eduard Krcho zvýraznil: „Návštevnosť odborníkov a záujem vyše 60 tisíc laických návštevníkov je odrazom záujmu o prezentácie výrobcov nábytku a obchodníkov s týmto sortimentom. Rozlohou výstavnej plochy sa zaraďuje medzi najvýznamnejšie podujatia v strednej a východnej Európe.“

Tohtoročnou novinkou je 1. ročník paralelnej prehliadky „Moderné drevostavby“ ako pohľad na tradičnú a modernú architektúru z dreva. Na slávnostnom otvorení prezident ZSD SR Ing. Igor Patráš konštatoval: „Dynamický a kontinuálny rozvoj výstavby rodinných domov na báze dreva dáva jedinečnú možnosť spojiť sily výrobcov nábytku s realizátormi drevostavieb a využiť synergický efekt spolupráce.“

Spoluprácu dokladujú členské spoločnosti Zväzu spracovateľov dreva SR. Vytvorili v pavilóne N prehliadku produkcie slovenských výrobkov. Ukazujú, ako zariadiť bežný byt nábytkom zo slovenskej produkcie.

NaB16 2mSúčasne vytvorili v stánku ZSD SR prezentáciu SOŠ drevárskych – Topoľčany, Zvolen, Liptovský Hrádok, Spišská Nová Ves. Predstavujú niektoré 3-rozmerné exponáty, navrhnuté a vyrobené žiakmi týchto škôl pre rôzne dizajnérske súťaže. Približujú možnosť štúdia v študijných a učebných odboroch uvedených škôl.

O tom, ako má fungovať moderné vzdelávanie, bude v stredu 9. 3. 2016 od 13:00 v pavilóne M3 diskusné fórum na tému „Výchova kvalitných odborníkov a ich uplatnenie doma – áno či nie?

 

Foto hore: Z otvorenia veľtrhu Nábytok a bývanie 2016 – Ing. Igor Patráš, prezident ZSD SR

Foto dole: Prezentácia SOŠ drevárskych v stánku ZSD SR

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina