archív aktualít rok 2015

Zodpovednosť za výrobky v Európskej únii, na Slovensku a v Českej republike

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Nabytok drevZaujímavým spôsobom spracovala dvojica autorov JUDr. Petr Záruba (ČR) a JUDr. Martin Pospíšil (SR) aktuálnu tému pre publikáciu v prospech zvyšovania právneho povedomia „Zodpovednosť za výrobok v Európskej únii, v Českej republike a v Slovenskej republike“.

Publikácia je určená najmä pre podnikateľské subjekty (výrobcov, dovozcov, servisné inštitúcie). Všetci by si mali byť vedomí toho, že vstupom na trh preberajú zodpovednosť za svoj výrobok a službu. Dôležitosť právnej úpravy je vytvorená aj tým, že výrobca zodpovedá za škodu spôsobenú jeho chybným výrobkom objektívne bez skúmania jeho zavinenia a má len veľmi malé možnosti ako sa svojej zodpovednosti môže zbaviť.

Publikácia zaujímavým spôsobom, použiteľným pre každodennú prax, rozpracováva všetky aspekty právnej úpravy zodpovednosti za škodu spôsobenú chybným výrobkom. Jednoduchou a zrozumiteľnou formou spracovávajú autori ťažiskové otázky. Využívajú pritom právny pohľad v oboch republikách. Je to prvá publikácia takéhoto obsahu a rozsahu – vydaná v slovenčine.

Tému po analytickom spracovaní vydala knižne Slovenská obchodná a priemyselná komora – prostredníctvom Košickej regionálnej komory SOPK.

Ilustračné foto

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina