archív aktualít rok 2015

Slovenský výrobca nábytku sa uchádza o investičnú podporu štátu

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

DecodomMH 2mJeden z najväčších výrobcov nábytku na Slovensku – DECODOM, s.r.o., Topoľčany požiadal Ministerstvo hospodárstva SR o investičnú pomoc pri ďalšom rozširovaní výroby a logistiky. Za týmto účelom si minister hospodárstva SR Ing. Pavol Pavlis prezrel 16. januára 2015 výrobu nábytku.  

DecodomMH 1mS ekonomickými, výrobnými a obchodnými výsledkami oboznámil ministra majiteľ a konateľ firmy Ing. Vladimír Šrámek. Ministra počas prehliadky výroby sprevádzali spolumajiteľ a konateľ Ing. Roman Gejdoš a výrobný riaditeľ Ing. František Kollár.

Decodom vyrába nábytok už 15 rokov – od decembra 1999. V roku 2013 dodal odberateľom 40 tisíc kuchýň, 70 tisíc obývačiek, 15 tisíc nábytkových zostáv, 12 tisíc spální, 15 tisíc predsiení a komod. Spoločnosť dosiahla tržby 64,8 mil. €, mala 1200 pracovníkov. Pri začatí výroby zamestnávali 360 pracovníkov a tržby dosiahli objem 500 tis. €. Výrobný areál v Topoľčanoch sa rozkladá na ploche 13,5 ha a zastrešené výrobné haly majú 100 tis. m². Doterajšie investície presiahli 44 mil. € z vlastných prostriedkov firmy. Celá výroba je v Topoľčanoch, hotové výrobky prevážajú do Expedičného a logistického centra v Krušovciach, odkiaľ ich expedujú do 24 firemných obchodných domov a kuchynských štúdií na Slovensku a na európske trhy.

Z vyjadrení počas brífingu po rokovaní a prehliadke závodu
Ing. Vladimír Šrámek: „Našim cieľom je postaviť novú halu pre výrobu obývacieho nábytku v závode 2 a rozšíriť plochu expedície o 6 tis. m².

Minister hospodárstva SR Ing. Pavol Pavlis: „Radi podporíme rozšírenie výroby v Topoľčanoch a celkové posilnenie nábytkárskej výroby. Predstavitelia Decodomu predostreli víziu, no ešte nekonkretizovali investičné zámery formou už hotového pripraveného projektu. Zaslúžia si štátnu pomoc do výroby, logistiky, ekológie.“

Podrobnejšie o ministerskej návšteve v Topoľčanoch si môžete prečítať v pripravovanom Drevárskom magazíne 1-2/2015

 

Foto hore: Počas brífingu: Ing. Pavol Pavlis (vľavo) a Ing. Vladimír Šrámek. Foto: Dr. Anton Mrník

Foto dole: Minister hospodárstva SR Ing. Pavol Pavlis pri prehliadke nábytkárne v Topoľčanoch. Foto: Dr. Anton Mrník

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina